РЕЦЕПТИ

Великденски курабии „На мама“

Днес, броени дни преди най-големия християнски празник, ви споделяме една семейна рецепта за великденски курабии, която е традиционна и много вкусна. Ако все още не сте приготвили великденските сладки изкушения, надяваме се, че ще ви дадем добра кулинарна идея, с която да зарадвате най-близките си.

И този път залагаме на традиционните продукти и вкус, познати още от нашето детство. Макар че приветстваме новостите в кулинарията с отворени обятия, понякога все пак решаваме да обърнем поглед към добре познатата ни класика, с която сме израснали.

Съветът на HubavaJena: Ако ви се иска да си приготвите нещо сладко и вкусно, не пропускайте да разгледате страхотните способия за десерти от EMAG – добрият резултат е гарантиран!

Вижте какви продукти са ви необходими и какви са стъпките, за да си приготвите великденски курабии, чийто вкус сме почти убедени, че познавате още от деца. Надяваме се, че ще ви харесат!

Необходими продукти:

6 яйца
2 ч.ч. захар
20 с.л. мас (разтопена)
1 ч.ч. кисело мляко
3 амоняка
1 бакпулвер
1 кг брашно
2 ванилии
1 лимон (кората и сока)

Прочетете още: Рецептата на шеф Андре Токев за козунак и агнешко
Най-вкусното агнешко месо за Великден

Начин на приготвяне:

Първата стъпка за приготвянето на тези великденски курабии е да разбиете яйцата със захарта. Когато сте готови, добавете към тях маста, настържете и лимоновата кора.

„Угасете“ 2-та амоняка в лимоновия сок, а 3-тия: в киселото мляко. Добавете ванилията, а в брашното сипете и бакпулвера. Замесете тесто, като внимавате да не стане твърдо. Възможно е да ви е нужно малко повече от 1 кг брашно.

След това разточете готовото тесто и с подходящи формички изрежете желаните фигурки. Намажете ги отгоре с разбито яйце и поръсете с кристална захар. Печете на 180 градуса до достигането на златист цвят.

Това е всичко.

Надяваме се рецептата за нашите великденски курабии да ви допадне и да го добавите към вашата празнична трапеза.

Светли празници!

Автор и снимка: Атанаска Добрева

Прочетете още: Месене на козунак – десет съвета, за да стане добре
Погалете небцето си с този веган козунак
Стара българска рецепта за крехко агнешко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *