ЗДРАВЕ

Ето я тайната диета на д-р Неделя Щонова, която топи килограмите

Благодарение на своите медийни изяви, Д-р Неделя Щонова се превърна в едно от популярните лица в нашето общество. Последно имахме възможността да я гледаме в шоуто „Денсинг старс“, което тя дори успя да спечели! Това направи д-р Щонова още по-известна сред малки и големи.

Макар и преминала 50-те, Д-р Щонова има репутацията на отлично поддържана жена. Когато човек я види, трудно може да предположи истинските ѝ години. Това тя дължи на начина си на живот – тя не само спортува редовно, но и се храни природосъобразно. В случая перфектната ѝ фигура е не само ген, но и много усилия от нейна страна.

Красивата лекарка се кълне в правилното хранене като ключ не само към добрата визия, но и към крепкото здраве. Тя не вярва на различните „химии“ в аптеката, ами напротив – предпочита истинската и хубава храна. Не е фен и на липосукциите и подобни процедури, защото е на мнение, че човек може да постигне всичко, но трябва все пак да положи усилия.

Като всяка друга жена, д-р Щонова също спазва диети. Но тук е разковничето – те трябва да бъдат здравословни, а не опасни за човека. И без да се подлагаме на шокиращ тялото глад – това може да има единствено негативни ефекти.

Неделя Щонова
Д-р Неделя Щонова знае как да се грижи за тялото си

Днес режимът на Неделя Щонова е истински хит сред дамите. Не за друго, а защото той води до дълготрайно отслабване, без така познатия йо-йо ефект. Стига да следвате този режим около месец, вие бързо ще забележите промяна в положителен план. И евентуално – до 7 килограма „на минус“ от телосложението ви. Тук обаче трябва да знаете, че е добре да го правите не повече от три пъти на година.

И така, какво трябва да направим, за да стартираме режима на д-р Щонова?

Трябва да знаете какво основно представлява той. Едно от важните правила е да консумирате поне три литра вода дневно. Може и повече, стига да ви понася добре. Водата е изключително важна, както знаем още от малки. Тя помага да изхвърляме токсините и мазнините от тялото си.

Преминаваме към храненето. През този един месец, в който спазвате режима, тотално изхвърлете от менюто си т.нар. „бели отрови“ – захар, сол, брашно. Кажете „не“ на пържените храни, панираните и тлъстите. Газирано и алкохол също забравяме – изобщо не посягайте към тях.

Сутрин закусвайте с около 100-200 гр. кисело мляко, като заложете на продукт с ниска масленост. Можете да добавите овесени ядки или друг тип ядки, в зависимост от предпочитанията ви. Те обаче трябва да бъдат сурови. Добра идея е предварително да сте ги накиснали във вода.

храна
Качествената храна е ключ към доброто здраве

Преди да дойде време за обяд, направете си втора закуска. Тук заложете на плод, но изберете такъв, богат на полезни вещества. И беден откъм фруктоза. Пример за такива плодове са прасковите, ябълките, динята, пъпеша, кайсиите. Внимавайте с бананите – хапвайте ги не повече от 2-3 пъти на седмица.

Какво да ядем на обяд и вечеря? Тук избираме единствено свежи салати, задължително с пресни зеленчуци. Заложете и на месо тип пилешко, пуешко и риба. Когато си правите салатата, внимавайте със солта – не слагайте твърде много. При зехтина сложете само лъжичка. Забравете за всякакъв тип дресинги и други добавки, като царевица и тем подобни. Гледайте с вечерята да сте приключили към 19:00 часа. След това не приемайте калории, а единствено напитки като вода и чай.

Определено можем да кажем, че диетата на известната д-р Неделя Щонова работи добре. Не забравяйте, че от нас зависи какво слагаме в устата си. И следователно – колко здрави и слаби ще бъдем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *