СЕМЕЙСТВО

Защо детският батут винаги ще остане перфектния подарък?

Децата ви прекарват ли твърде много у дома и то на компютъра или мобилния си телефон? Батутът може да бъде чудесен начин да ги откъснете от екрана, за да играят свободно навън. 

Освен че детските батути носят чиста радост и повишават нивата на серотонин, игрите с тях се грижат и за физиката на мъниците. Но нека ви изброим и останалите причини, поради които те са перфектен подарък. 

Забавна активна игра

Поставянето на трамплин в двора може да насърчи цялото семейство да излезе навън и да се забавлява. Ползите от подскачането са доказани многократно – само 15 минути скачане на ден може да подобри стойката, гъвкавостта, баланса и координация. 

Въпреки това, не само децата могат да се възползват от забавленията на батута. Дори и вие можете да скачате на него, като само 10 минути от тази активност е с 68% по-ефективна от половинчасово бягане. 

Подобрява самочувствието и психичното здраве

Подскачането на батут е не само полезно за физическото здраве на малчуганите, но също така и за менталното им такова. Както споменахме и в началото, то предизвиква отделянето на серотонин и стимулира чувството на комфорт и щастие.

Тъй като скачането на трамплин е изключително лесно и забавно, то е чудесно за деца, които не са толкова уверени в традиционните спортове. Това им позволява да се социализират с останалите с увереност, докато развиват своята координация.  

Насърчава децата да играят навън

Една от най-големите ползи от това да подарите на децата си батут е, че могат да играят в двора, без да са на компютъра или телефона си. Ние, като родители, знаем колко е важно за тях да излизат навън и да не прекаляват с техниката. 

Скачането на батут подобрява физическото и психическото здраве, а освен това е и от полза за набавянето на витамин D от слънцето. Чистият въздух също се отразява позитивно на цялостното здравословно състояние. 

 Подобрява баланса и координацията

Вече споменахме ползите от трамплина за добрата координация и баланса. Той помага на децата да се научат да контролират по-добре краката и ръцете си. Всичко това е от значение и за доброто справяне в други спортове. 

Безопасен начин на игра за години напред

В допълнение към всички предимства, които изброихме, не е лесно да намерите подарък за дете, който ще може да се използва дълги години. Можете да подарите батут на 6-годишното си дете, което ще скача на него и когато стане на 12. Освен това не е нужно да инвестирате в нищо друго, защото самият трамплин е достатъчен.

Какво трябва да обмислите преди закупуването на батут? 

Има набор от фактори, които трябва да вземете предвид при закупуването на батут за подарък. 

Ето защо сме съставили кратък списък, който ще ви помогне да изберете най-доброто за вашето дете:

  • Размер на батута – измерете колко място имате в двора си, преди да закупите батута. Важно е да имате достатъчно пространство и около него, което да служи за допълнителна безопасност.

  • Равна земя – нужно е мястото под трамплина да е изравнено и да няма клони и камъни на 1-1,5 м от него.

  • UV устойчивост – тъй като батутите се използват навън, те са изложени на пряка слънчева светлина. UV устойчивостта ще предпази батута от по-бързо износване и избледняване на цветовете.

  • Предпазни мерки – уверете се, че моделът, който избирате, разполага с мрежа, предпазваща от падане, както и здрави пружини, които да не позволяват преждевременно разтягане. Важно е и батутът да отговаря на стандартите за безопасност.

  • Гаранция – не забравяйте да проверите продължителността на гаранцията на трамплина и какво покрива тя.

  • Възможност за добавяне на аксесоари – колко би било забавно да добавите към батута и баскетболен кош, нали? Тази възможност би направила скачането още по-забавно.

Лятото чука на вратата и игрите навън с приятели стават все по-дълги. Не се колебайте, а посетете добър магазин за детски играчки и изберете качествен батут, който ще донесе безброй усмивки на децата ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *