ЗДРАВЕ

Бабини лек срещу болки в кръста – как да си помогнем сами

Какъв бабини лек срещу болки в кръста може да се приложи? Това е въпрос, който често получаваме на редакционната поща. И може би сега е време най-после да отговорим.

За съжаление, болките в кръста са често срещан феномен. Причината за тях не е единствено напреднала възраст, напротив – много млади хора могат да страдат от тях, тъй като стоят твърде често в офисните си столове, например. Обикновено болката се появява внезапно, като често е и доста силна. Причините могат да бъдат настинка, твърде голямо физическо натоварване и т.н.

Когато говорим за лечение на болки в кръста, то може да бъде наистина продължително. Ако имате такъв проблем, добре е да избягвате вдигането на тежки предмети. Лекарите препоръчват да си намерите твърд и удобен матрак, на който да спите – с това не бива да се прави компромис. Също така, избирайте си удобни обувки, които са подходящи за такива ситуации. (разгледайте ТУК обувките в каталога на Fashion Days)

Но какво може да предложи народната медицина, когато имаме подобен проблем?

Бабини лек срещу болки в кръста

Когато говорим за бабини илачи срещу болки в кръста, можем да прибегнем до различни хрумвания, които да дадат резултат. Някои от тези рецепти са изпитани с години назад във времето, което доказва, че от тях все пак има ефект. Тук обаче трябва да ви напомним, че тази статия е изцяло информативна. Ако имате сериозен проблем, най-важното нещо е да потърсите съвета на лекар.

Ето няколко рецепти от народната медицина срещу болки в кръста:

Аспирин, ракия и оцет

Вземете два аспирина и по 4 супени лъжици ракия и оцет. Смесете всичко това в купа, като аспирините трябва да се счукат в нея. Локализирайте болното място и го третирайте с памук, накиснат предварително в сместа. Отгоре поставете найлон, а след това целият този компрес завържете с вълнен плат. Цялата тази процедура правете в продължение на седем поредни дни, за предпочитане – вечер и преди лягане. Болният трява да спи с компреса върху кръста си. Сутринта, когато махате компреса, болното място намазвате с масло или свинска мас, която обаче е несолена.

бабини лек срещу болки в кръста
Аспиринът може да помогне при болки в кръста

Листа от репей

Растението репей има страхотни ползи за здравето и това е добре известно. Неговите листа обаче са полезни и при болките в кръста. Вземете три-четири листа от репей, които начуквате в хаванче. Най-добре – дървено. Когато получите каша, разпръскайте я върху найлон, а след това направете компрес на кръста. Превържете цялото място с вълнен плат. Болният да спи с компреса пет поредни вечери.

Морска сол и яйце

Ето и още една рецепта за бабини лек срещу болки в кръста, за която ви трябват малко морска сол и едно яйце. Морската сол трябва да е около една шепа. Първо я изпечете, след което я смесете с разбитото яйце. Получената смес изсипете върху предварително приготвена амбалажна хартия. Следващата стъпка е ясна – наложете като компрес върху болното място. Стига да желаете, амбалажната хартия можете да замените с памучен плат – няма проблем относно това. Отгоре поставете още едно парче плат, за да може компресът да е максимално стегнат. Цялата тази процедура правете около една седмица. На сутринта намазвайте с мас или масло.

Чесън

Излишно е да говорим за лечебните свойства на чесъна – те са добре известни на всички. Пригответе си пет глави чесън, като ги изчиствате добре, а след това ги счуквате. Разбийте с миксер, като постепенно капвате и по малко олио, докато получите каша, подобна на майонеза. Цялата смес се разстила върху парче плат, а след това се поставя на кръста. Най-добре използвате поясен ремък или друг способ, за да прикрепите възможно най-добре. През цялата нощ компресът трябва да остане на мястото си. На сутринта измийте добре, а на следващата вечер повторете процедурата.

бабини илачи срещу болки в кръста
Не подценявайте лечебната мощ на чесъна

Има и още една рецепта с чесън, която можете да пробвате като бабини лек при болки в кръста. Вземете една голяма глава от него и я смесете с две-три лъжици свинска мас. Когато получите готова смес, намажете я върху памучен плат. Когато го поставите върху болното място, нека престои там 1-2 часа. Това правете в продължение на десет дни и ще почувствате облекчение.

Ако искате да опитате и нещо друго, можете болното място да мажете всяка вечер преди лягане със смес от лимонтозу и 100 мл. ракия.

Прочетете още: Как да се избавим от болка в кръста?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *