ДОМАКИНСТВО

Еър фрайър Нинджа – ползи и полезни съвети

В съвременния бързоразвиващ се свят времето и здравословният начин живот стават от все по-важни за хората. Всяко домакинство има нужда от помощници в кухнята, затова е много важно да присъстват полезни и улесняващи готвенето кухненски пособия. Те могат да направят живота ни по-практичен, удобен и лесен в много отношения. За наш късмет на помощ идва Еър фрайър Нинджа като иновативно решение за бързо, вкусно и здравословно приготвяне на пържени храни с малко олио. Той предоставя възможността да се насладим на любимите ни ястия, като намалява количеството на консумираните мазнини и калории.

В тази статия ще ви запознаем с най-важните особености на еър фрайър Нинджа и неговото приложение в съвременното домакинство. Ще разгледаме предимствата и ползите от него, както и полезни съвети за неговата употреба. Ще погледнем каква е спецификата на някои от най-използваните модели въздушни фритюрници и с какво се различават от еър фрайър Нинджа. Никога не трябва да забравяме за поддръжката на уреда, тъй като това ще подобри хигиената на готвене и удължаването живота на машината.

Как работи еър фрайър Нинджа

Еър фрайътът е модерен кухненски уред, който разширява начините за приготвяне на пържените храни. Този съвременен фритюрник с горещ въздух допринася изключително за още по-бързото, по-лесното и по-здравословното готвене на полезни ястия за вашето семейство и гости. Той е оборудван с технологията Rapid Air, като използва циркулацията на горещ въздух в подготвянето на всякакъв вид храни с много малко мазнина (олио, масло, натурални мазнини).

Благодарение на еър фрайъра, храната, която се приготвя в него, става с крехка златиста коричка отвън и сочна и вкусна сърцевина отвътре. Горната част на фрайъра има нагревател с вентилатор, които спомагат за по-активни струи горещ въздух. Те сготвят равномерно продуктите в долната област в приложената към него кошница.

Еър фрайър Нинджа

Въздушният фритюрник е доста по-пестелив от другите кухненски фурни, особено що се отнася до изразходването на електричество, време и масло. Най-важният бонус тук е, че качеството и вкусът на храната не просто не се повлияват от модерната топлинна обработка, но дори прави всяко ястие по-апетитно от всякога.

Еър фрайър Нинджа притежава кошницата с различни обеми в зависимост от модела, който се ползва в момента на готвене. Това е чудесен бонус за вас и вашето семейство, тъй като още по-лесно и бързо ще можете да сготвите по-голямо количество храна за всички. Това, което по принцип можете да приготвяте в обикновената фурна, ще можете да сготвите и във фрайъра. Този уред обикновено е снабден с различни настройки за температура и време на готварския процес. Това прави възможно приготвянето на различни видове храна, включително печене, пържене, грил и дори приготвяне на кексчета и тортички.

Предимства и особености на еър фрайър Нинджа

Едни от най-големите предимства на еър фрайър Нинджа са 6-те най-разпространение функции на приготвяне на апетитна храна (закуски, гарнитури и богати и полезни ястия) в зависимост от модела, в който се готви:

  • пържене с въздух;
  • печене;
  • максимална хрупкавост;
  • печене с въздух;
  • претопляне;
  • дехидратиране;

Пържене с горещ въздух – с това приложение пърженето може да се сведе с до 75% по-малко мазнина в сравнение с обикновените начини за пържене. Когато се използва малко или никаква мазнина при пържене във фритюрника, се премахва излишната влага от продуктите. Това води до хрупкав, тъмно златист резултат. Това на свой ред се получава основно благодарение на циркулацията на горещия въздух в кошницата и чекмеджето на фрайъра.

Във въздушния фритюрник съвсем спокойно могат да се приготвят не само солени, но и сладки вкусотии. Може да се пече пресен хрупкав хляб, торта, пай, сладкиш, че дори и цяло пиле.

Еър фрайър Нинджа

Максималната хрупкавост при печените и пържените продукти, като например картофи, се постига като процесът се прекъсне за малко, докато се извади кошницата. След това трябва да се пораздруса, за да може нарязаните картофи ще се разбъркат. По този начин мазнината ще попадне по-равномерно по всеки малък картоф и ще може да се сготви по-добре. Този метод допринася за уникална крехкост и придава още по-апетитен вкус и вид на картофите.

Чрез технологията Max Crisp могат директно да се готвят замразени храни. Силната струя горещ въздух циркулира в интервали до 240°C. Така балансирано се приготвят замразените храни, като накрая получават желаната хрупкавост.

С еър фрайър Нинджа също може да се притопля готова или вчерашна храна, като без проблем успява да възстанови свежия вкус и вид на прясно приготвени порции с вкусотии. Тази функция е много подходяща за затопляне на пица, например.

Функцията за дехидратиране е идеална за пресни продукти, за здравословни закуски със сушени плодове и снаксове. Такива например са зеленчуковият чипс, домашно приготвените сушени билки, сушеното месо и други.

След толкова щателно вникване в същността на функциите на въздушния фритюрник, е време да разгледаме доколко този продукт се внедрява в масовите домакинства и как е оценен от кулинарните ентусиасти.

Еър фрайър Нинджа

Качество и разнообразие на еър фрайър Нинджа

Брандът Нинджа (Ninja) е част от американската комапния SharkNinja Operating LLC. В Амазон този бранд има десетки мнения, като общата му оценка е 4.3 от 5 за цялостно качество на продуктите им. Затова на този етап може да се твърди, че еър фрайър Нинджа са наистина качествени уреди, които заслужават вниманието на потребителя.

Предлагаме ви да разгледате 7 от най-купуваните и високо оценени фритюрници с марката Ninja:

Фритюрник с горещ въздух Ninja AF160EU – фритюрник с горещ въздух Ninja AF160EU, 1750W, с капацитет от 5.2 литра, 6 функции за готвене, с противоплъзгаща основа, цифров панел и температурен диапазон от 0-240°C;

Фритюрник с горещ въздух Ninja AF300EU – фритюрник с горещ въздух Ninja AF300EU, 2470W, с капацитет от 7.6 литра, 6 програми;

Фритюрник с горещ въздух Ninja AF400EU – фритюрник с горещ въздух Ninja AF400EU, 2470W, с капацитет от 9.5 литра, 6 програми;

Мултикукър + Еър Фрайър Ninja Foodi MINI OP100EU – мултикукър Ninja Foodi MINI OP100EU, 6-in-1, с капацитет от 4.7 литра, електрическа тенджера под налягане и фритюрник с въздух;

Фритюрник с горещ въздух Ninja AG301EU – фритюрник с горещ въздух Ninja AG301EU, 1750W, с 5 адаптивни функции за готвене;

Фритюрник с горещ въздух NINJA AF160 – фритюрник с горещ въздух NINJA AF160, 1750 W, с 6 програми, таймер, технология Max Crisp, с капацитет от 5.2 литра;

Фритюрник с горещ въздух Ninja Foodi MAX PRO AG651EU – електрическа скара NINJA Foodi AG651EU, Функция фритюрник с горещ въздух, 2460W, с капацитет от 3.78 литра.

Всеки един от тези модели има своите специфики в зависимост от това какви са вашите изисквания и предпочитания за обема, функциите, мощността и типа храна, която искате да готвите в тях. Каквото и да изберете, вярваме, че ще сте доволни.

Препоръки за избор и съвети при употреба на еър фрайър Нинджа

При избора на даден продукт за дома е от изключителна важност да имате предвид няколко много важни момента. Те са съставна част от качествения и правилен изборна вашия еър фрайър. Ето какво е добре да направите най-напред:

Изберете подходящ модел – разгледайте различни модели на еър фрайър Нинджа и подберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди и изисквания. Обърнете внимание на вместимостта, функциите и настройките, които ви интересуват;

Потърсете мнения и ревюта – разгледайте какво пишат потребители за продукта, които вече са закупили и използвали различни модели еър фрайър Нинджа. Това ще ви помогне да получите реална представа за качеството и особеностите на уреда от първо лице;

Проучете функциите – преди да закупите продукт от гамата еър фрайър Нинджа проучете различните специфики на машината и как те могат да са ви полезни в ежедневната ви кулинарна практика. Разгледайте дали продуктът предлага функции като пържене с въздух, печене, претопляне и дехидратация. Те са сред най-популярните методи за приготвяне на супер вкусна храна;

Поддръжка и гаранция – важно е да се уверите, че производителят на модела ви предлага добра ремонтна поддръжка и гаранционни условия за уреда. Проучете какви са вариантите за сервиз и ремонт в случай на повреда или други запитвания от това естество;

Еър фрайър Нинджа

Следете за специални предложения и отстъпки – разучете различните магазини и онлайн платформи за намаления и специални оферти за различните модели еър фрайър Нинджа. Може да намерите добри предложения, които да ви помогнат да спестите пари при подбора ви на продукт. Ако следвате тези съвети, ще сте по-информирани и по-уверени в избора си на най-подходящата за вас машина. Влагането на време и внимание в процеса на предварително проучване е от изключителна важност. По този начин ще си спесите доста потенциални грешки и главоболия.
В заключение:

Без значение от модела, еър фрайър Нинджа е съвременен кухненски уред, който преобразява начина на приготвяне на храната днес. Той използва горещ въздух за приготвяне на храна с малко или без мазнина, като запазва хрупкава текстура и вкус. Функциите му на пържене с въздух, печене, размразяване, претопляне и дехидратация спомагат за още по-разнообразното и богато приготвяне на хранителните продукти. Той дава възможност на всеки, който готви с него, да развихри въображението си и да усети кулинарното удоволствие. Той може сам да приготви изключително вкусни ястия в уюта на своята кухня.

Различните модели предлагат различни функционалности и капацитети, които могат да бъдат избрани според нуждите на всеки домакин. Еър фрайър Нинджа е удобен и ефективен помощник за приготвяне на здравословни и вкусни ястия в домашни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *