КРАСИВАКрасота

Хиалурон за устни? Процедура, цена и резултати

В сферата на козметологията и естетичната медицина хиалуроновата киселина е неизменна част от рецептата за перфектни устни и младееща кожа. Този естествен компонент, присъстващ в човешкия организъм, е превърнат в козметично чудо, което обогатява красотата и съвършенството. Поради това не е изненадващо, че все повече жени се подлагат на процедурата за хиалурон за устни. Но какво представлява тя?

Тази разкрасяваща субстанция допринася за хидратирането на кожата. Тя също помага при употребата ѝ под формата на козметичен инжекционен продукт за уголемяване на устните и изглаждане на фините линии и бръчки.

Макар и да се генерира в тялото, с времето нейното количество намалява, оставяйки кожата в риск от неблагоприятните фактори на стареене. Това е една от многото причини козметичните процедури с хиалуронова киселина да са сред най-търсените бързи и резултатни решения за усъвършенстване на външния вид.

Устните са важен център в долната част на лицето, като те играят роля в предаването на различни емоции от щастие до тъга. За постигането на съразмерни резултати е необходимо да се вземат предвид както големината, така и проекцията на брадичката и носа.

Поставянето на хиалурон в устните е може би най-желаната естетична процедура в световен мащаб, като се очаква тази тенденция да се запази и дори засили под действието на различни социални фактори. Процесът се състои в два основни етапа, които може да са различно застъпени – контур на устни и/или увеличаване на техния обем.

С времето устните губят обема си, появяват се напречни линии и контурът им започва да избледнява. Разстоянието между горната устна и носа се уголемява и краищата на устата се свеждат надолу. Тези признаци на остаряване могат бързо и ефективно да бъдат подобрени чрез процедура на хиалуронова терапия в устните.

В следващите редове ще се запознаем с тайната зад хиалуроновата киселина, фокусирайки се върху нейните приложения в козметиката, особено в увеличаването на плътността на устните. Ще изследваме как манипулациите с хиалурон в устните могат да променят изцяло визията и усещането им, предлагайки вълнуващи резултати, които не просто привличат погледа, но и повдигат самочувствието.

Хиалурон за устни

Какво е хиалуронова киселина и кои са нейните източници

Хиалуроновата киселина е отлично познат и широкоизползван компонент в съвременната козметична индустрия. Тя намира приложение в уголемяването на устни, отстраняването на бръчки и общото подобряване на хидратацията, гладкостта и мекотата на кожата.

В настоящата статия ще се концентрираме върху влиянието на хиалуроновата киселина върху формата и плътността на устните. Но преди да пристъпим към подробностите около поставянето на филъри в устните, е важно да разгледаме някои ключови аспекти относно хиалуроновата киселина.

Това вещество е естествена част от човешкия организъм. Основното ѝ значение е да съхранява кожата ни добре хидратирана, увеличавайки нейната еластичност и забавяйки процесите ѝ на стареене. При доста хора с напредване на възрастта синтезът на хиалуронова киселина в организма намалява, докато процесите по разграждането ѝ значително се забързват. Затова е нужно прилагането на процедури по нейното инжектиране в устните с цел да се съхрани привлекателният им вид и изваяността им.

От гледна точка на химията, хиалуроновата киселина в същината си е дълъг, линеен мукополизахарид. Той се съдържа във всички живи организми (без водораслите) и изгражда междуклетъчните пространства на всеки бозайник. Открива се предимно в кожата, където се съдържа около 50% от общия размер хиалуронова киселина в тялото. Намира се също така и в стъкловидното тяло на окото, аортата, съединителната тъкан, синовиалната течност, белите дробове и други органи.

Съветът на „Хубава Жена“: За качествена процедура за поставяне на филъри в устните, доверете се на специалистите от клиника 6th Sense.

Кога да уголемим нашите устни с хиалурон

Може би причините, поради които бихте желали да се подложите на тази манипулация, са различни. По наше наблюдение най-разпространени са следните:

 • винаги сте имали тънки устни и те изчезват като се усмихвате;
 • чувствате се неудобно от визията им;
 • смятате, че по-обемните устни ще ви дадат по-добра симетрия на лицето ви;
 • с времето устните ви са се изтънили и розовата им час вече е обърната навътре;
 • поправка на бръчки от пушене;

Кога не трябва да слагаме хиалурон в устните

Има ситуации и обстоятелства, в които процесът при поставяне на хиалурон за устните не е добра идея. Ето кои са основните моменти, с които е много важно да се съобразите:

 • имате алергии към хиалуроновата киселина и лидокаин;
 • инфекция и наличие на херпеси върху мястото за манипулация – тук рискът от разпространение на инфекцията е много голям. Уверете се, че зоната е напълно излекувана преди да пристъпите към следващия етап. Така или иначе всеки специалист с опит и доказана етичност може да откаже да осъществи процедурата;
 • при дадени имунни заболявания – по тази причина предварителната консултация с професионалист е повече от задължителна;
 • ако страдате от диабет;
 • боледувате от кожна туберкулоза;
 • при проблеми с кръвосъсирването;
 • бременност или кърмене;

От изключителна важност е да заделите известно време в проучване и проверка. Поставянето на хиалурон в устните може да става за минути, но резултатът ще остане с вас с месеци.

Хиалурон за устни

Предимства и ползи от хиалурон за устни

Нашите подробни проучвания показват, че ползите от употребата на хиалуронова киселина са наистина много. Например:

 • може да се контролира плътността и формата на устните;
 • размерът на запълващото вещество може да бъде контролитано;
 • плавно увеличаване и извайване на устните;
 • постепенно поставяне на хиалурон в устните в различни интервали от време за постигане на желания ефект;
 • улеснено премахване на хиалуроновата киселина – при неудовлетворение от процедурата се прилага ензимът хиалуронидаза, който разгражда напълно хиалуроновата киселина;
 • временна продължителност на уголемяващия ефект, но не и за постоянно;
 • малка вероятност от появата на алергии;

Избор и видове филър за устни

Индивидуалният подход към всеки пациент е от съществено значение. Той е необходим дори за най-дребните анатомични различия и личните предпочитания на всеки пациент.

Най-често използваните продукти са Restylane, Juvederm, Belotero и Fillmed. Разнообразието на филърите зависи от количеството и свойствата, които съдържат.

Някои от тях са по-гъсти и придават повече плътност. При тях се вижда по-отчетлив резултат. Други са доста фини и с много ниска наситеност на хиалуроново вещество. Това довежда до по-естествен краен ефект, който се осъществява под формата на хидратиране на устните, без да ги прави обемни.

Няма едно мнение за това кой е най-добрият филър за устни. Има обаче най-правилен продукт, който се определя от финалния разкрасителен ефект, който клиентът желае да постигне. Пълнителите за устни е добре да са динамични. Те трябва да са еластични и да следват движенията на всички извивки на устната област. В противен случай се появява рискът от образуването на т.нар. “бучки” и “топчета”.

Динамичните филъри от своя страна пък се различават по плътност. По-меките от тях се употребяват за контур и овлажняване на устните. Такъв вариант е Жуведерм УлтраСмайл от 0.55мл (Juvederm UltraSmile 0.55ml).

Ако желаем по-изразителен ефект, е удачна употребата на по-плътни филъти и с по-голямо количество (1мл). Изборът тук е огромен, като се предлагат марките Жуведерм (Juvederm Volbella, Juvederm Ultra 3), Сейфа (Saypha Filler), Рестилейн (Restylane Kysse), Револакс (Revolax Deep), Теосиал (Teosyal Kiss, Teosyal RHA3) и др.

Как да избера компетентен специалист за процедурата?

Обикновено решението за избор на процедура се основава на препоръки от един или повече близки приятели, особено ако сте впечатлени от резултати от техни манипулации. Препоръката от близък човек играе решаваща роля при вземането на решение за подобни действия.

Ако липсва такава препоръка, най-добрият източник са снимките преди/след в портфолиото на специалиста, който проучвате. Проверявайте и мненията във форуми, или цялостно в интернет.

Доверете само на медицински специалисти с необходимата сертификация. Инжектирането на хиалуронова киселина от неквалифициран персонал може да бъде много опасно и да доведе до сериозни нежелани реакции – от разочарование до инфекции, некроза, запушване на кръвоносен съд и дори до настъпване на слепота.

Подготовка за процедурата

Колкото по-компетентен е даден специалист, толкова по-безопасна ще е и операцията. Процесът при поставяне на хиалурон в устните следва да се извършва единствено от квалифициран специалист-дерматолог, с достатъчно опит и който е сертифициран да работи с продуктите, които ви поставя.

Какво трябва да знаем преди процедурата хиалурон за устни

1. Трябва да се действа бавно – няма нужда веднага да се поставя цялата ампула с филър още от началото. След дни може да се направи коригиране с още от веществото. Приемайте лекарските предложения и съвети за естетика и къде е добре да се приложи хиалурона и къде не;

2. Бъдете разумни – проучванията са от абсолютна важност. Предварително разучете и подберете естетичен лекар-специалист с умения и опит. Професионалистът трябва да е сертифициран, да използва оригинални продукти и да е практикувал дълго в областта;

3. Бъдете напълно уверени, че желаете да разкрасите устните си – за първата процедура е препоръчително да изберете временен разтварящ се филър. Той ще бъде напълно абсорбиран от тялото в рамките на няколко месеца след слагането му. Този период от време ви дава възможност да се адаптирате към промените в лицето си и да решите дали желаете по-пълни и плътни устни или не;

4. Пригответе се – вземете билката арника, която да спре образуването на синини или оток. Не приемайте аспирин, ибупрофен, витамин Е, противовъзпалителни, кофеин и алкохол в деня на манипулацията;

5. Не избирайте филър въз основа на цената – това е лоша идея. Често прекалено ниската стойност е сигнал за ниско качество на продукта или знак за внимание за потенциални проблеми с инжектора. Рисковете могат да бъдат огромни – все пак говорим за инжекционна манипулация. Подгответе достатъчно финансов ресурс за качество и гаранция.

Хиалурон за устни

Колко е достатъчно?

За плътни и сочни устни и контур са нужни 1-2 мл. хиалуронов филър. За да имате красиви и естетически издържани устни, е добре да направите няколко манипулации през няколко месеца.

Започването с по-малко количество, например 0,5 мл., е препоръчително за тънки устни, докато за по-големи устни може да се използва максимум 1 мл. Този подход дава възможност на хиалуроновата киселина да свърже с достатъчно вода и да се разпредели равномерно в тъканта на устните.

С такава терапевтична схема може да очаквате ефектът от финалния резултат ще продължи около 12 месеца, а за поддържащите инжектирания ще бъде достатъчно да се извършат веднъж годишно.

Съветът на „Хубава Жена“: За качествена процедура за поставяне на филъри в устните, доверете се на специалистите от клиника 6th Sense.

Какво да очаквате по време на процедурата

Увеличаването на устните често се извършва в амбулаторни условия, като манипулацията обикновено не изисква дълго време за престой.

Точно преди поставянето на инжекцията с хиалуронова киселина може да се приложи локално обезболяващо средство за намаляване на неразположенията. При силна чувствителност към болка, може да се постави инжекция за пълно обезболяване, подобно на тези, които зъболекарите поставят.

Доста от филърите притежават в съдържанието си 0,3% лидокаин. Той също спомага за обезболяване по време на процеса.

С вашия лекар ще обсъдите желанията ви за крайния резултат и ще ви посъветва какви устни биха отивали на вашето лице.

Процесът се осъществява с много тънка игла, с няколко последователни убождания в двете устни и последвал масаж на вложеното вещество. След този етап може да се постави лед за успокояване на отока и дискомфорта.

Не използвайте никакви козметични продукти веднага след процедурата, особено с пигментация. Не травмирайте на зоната на устата си поне 14 дени след процедурата. Тогава крайният ефект ще е най-видим.

Какво да очаквам след процедурата?

След правилната обработката на устните се очаква лек оток, който отминава в рамките на няколко дни. При някои от пациентите може да се получат дребни синини (хематоми), които също отминават бързо. Финалният резултат от манипулацията се наблюдава след 14 дни.

Какво трябва да спазвам след манипулацията?

Сред най-основните неща е да поддържате много добра хидратация на организма. Пийте между 2 и 2,5 литра вода на ден и ползвайте различни продукти за устни като кремове и балсами. Избягвайте сауни, солариуми, парни бани и други подобни за период от 1 до 2 седмици след процедурата.

Възстановяване

Когато манипулацията хиалурон за устни вече е приключила, трябва да се намалят физическите дейности за около 2-3 дни. Така ще се избегне образуването на кръвоизливи и посиняване в обработената област.

Трайност на ефекта

Финалният ефект става забележим след спадане на отока. Резултатът от поставения филър с хиалуронова киселина е строго индивидуален. Това зависи от клиента и начина му на живот. Обикновено това се случва между 6-тия и 8-мия месец.

Каква е цената за поставяне на хиалурон в устните?

Поставянето на хиалурон за устни не е особено евтина козметична процедура. Много внимавайте, ако откриете примамливи оферти за ниски цени, придружени с фантастични отзиви.

Предлаганата за хиалурон в устните цена може да зависи от различни фактори. И все пак важно условие е минималната стойност на процедурата да е поне от 400 лв. за 1 мл и нагоре. Това може да ви даде някаква приблизителна оценка за качеството на филъри.

Напоследък най-препоръчваната за 1 мл хиалурон в устните цена е от 450 лв. и нагоре.

Ориентировъчни цени за продукти Juvederm:

Juvederm Smile 0.55 ml – 350 лв.
Juvederm 3 – 1 ml – 500 лв.
Juvederm 4 – 1 ml – 500 лв.
Juvederm Volift – 1 ml – 600 лв.

В заключение

Хиалуроновата киселина предлага бързи и безболезнени процедури за уголемяване на устните, които подобряват техния обем и контури. При правилно приложение от квалифициран специалист, тези процедури предоставят незабавни резултати, които подчертават естествената красота на устните.

Консултацията с медицински специалист е от съществено значение преди поставяне на хиалурон в устните. Само професионалисти могат да оценят адекватността на процедурата спрямо индивидуалните характеристики на пациента и да обсъдят очакванията и резултатите. Също така те биха предупредили за възможни рискове и да предложат индивидуален подход за постигане на желания ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *