ЗДРАВЕ

Убиец на мазнини! Диетата на Петър Димков, която сваля 10 кг за 8 дни

Името на Петър Димков е познато на всички българи, дори и в днешно време. Той е един от най-известните лечители в новата история на страната ни. Може да се каже, че е един от основоположниците на алтернативната медицина в България. Изключителен познавач на природата и даровете, които Майката Земя ни е дала. Знаел е как да използва всеки един подобен дар, за да направи пациентите си по-здрави и устойчиви на болести.

Приживе Петър Димков дава на пациентите си множество режими и диети, които не само водят до пречистване на тялото, но и до успешно отслабване. Всички тези режими са плод на богатия му опит и познания, които след него разпространява и дъщеря му Лили Димкова. Днес ще ви представим 8-дневната диета на лечителя, която може да помогне за сваляне на 10 килограма за малко повече от седмица.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените хранителни добавки на лидера в сферата Vital Concept.

Петър Димков

Диета на Петър Димков – 10 килограма свалени за 8 дни

Ден 1: Хапвате само картофи, но без сол. Сварете си един килограм, като го разделете на равни порции. Целта е да ви стигне за целия ден. Не е позволена никаква друга храна!

Ден 2: Тук се препоръчва да се консумира единствено кисело мляко. Три на брой кофички ще ви бъдат достатъчни. Ако случайно имате непоносимост към мляко, можете да го замените с печена или варена тиква. Не използвайте обаче добавки или подсладители.

Ден 3: Сега е време да преминем към плодове и зеленчуци – общо килограм и половина. Хапвайте ги в суров вид, но ако имате проблеми със стомаха или с усвояването им, можете да си ги приготвите и на пара. Според някои експерти по хранене, сурови плодове и зеленчуци не бива да се смесват при едно хранене – имайте предвид това.

Ден 4: Консумирате неограничено количество печена или варена тиква, но без подсладители. Може и компот от тиква. През целия ден похапвате.

Ден 5: Сутрин си сварете три яйца. Хапвате ги на закуска, обяд и вечеря, без обаче да слагате подправки или мазнина.

Ден 6: Тук отново прибягваме до вегетарианска храна. Сега обаче тя е по-малко – само половин килограм сурови плодове и зеленчуци.

Ден 7: Подобно на ден 2, тук киселото мляко отново излиза на преден план. В някое от храненията обаче можете да го замените с 300 гр. варено пиле или тиква – печена или варена. Тиквата можете да ядете в неограничено количество, но внимавайте все пак да не преяждате.

Ден 8: В последния ден от тази диета на Петър Димков приемате единствено и само вода – минерална или изворна. Пригответе си 1.5 литра и я разделете на няколко приема.

Петър Димков – едно голямо име в алтернативната медицина на България

Петър Димков е човек с интересен живот. От биографията му става ясно, че през 1899 година той заминава за Санкт Петербург заедно с брат си, където завършва Военната академия. Дъщеря му Лили Димкова разкрива, че там той се запознава с трудовете на великия руски писател Лев Толстой, които до голяма степен формират мирогледа му за света. Докато учи във Военната академия, Петър Димков посещава лекции по медицина в Медицинския университет, където започва да оформя своите знания. Живо се интересува от хомеопатия, като често посещава и беседи по тибетска медицина.

Негов близък довереник е доц. Живко Куновски. Той разказва, че за съжаление Петър се връща от Русия с много заболявания, въпреки младата си възраст. След като страда много, а лекарите не помагат, започва сам да търси изход от ситуацията. Подлага се на различни хранителни режими, които „рестартират“ органите му и цялата система на тялото. В същото време той продължава да усъвършенства знанията си, като този път навлиза в материята на австрийско-немската лечебна школа за природно лечение. И по-конкретно – методите на Луи Куне, а по-късно – и на Себастиан Кнайп.

Прочетете още: ЛИЛИ ДИМКОВА НАВЪРШИ 90 ГОДИНИ. ЕТО КАКВО СЪВЕТВА ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ

След като успява да подобри напълно сам здравето си, Петър Димков започва да създава рецепти и режими, с които да помогне и на другите хора. Създава много правила за храненето. Казва, например, че бозата е много полезна и не бива да се подценява. Макар и калорична, тя съдържа множество важни микроелементи, а основна причина за това е просото в нея. Препоръчва я на децата, особено на болнавите или родените по-рано.

Приживе Петър Димков има много високо мнение и за халвата. Тъй като в основата ѝ е таханът,  тя е богат източник на калций и полезни елементи. Помага срещу анемията и половата слабост. Винаги е бил на мнение, че таханът е суперхрана, която мощно подсилва организма и му помага да се бори с всякакви болести. Добро средство е срещу гастрит и язва.

И ако сега е модерно да се казва, че хлябът е вреден, Петър Димков го намира за незаменим за българите. Тук обаче той уточнява, че става дума за симида, който в миналото се е месил в българските домове. На мнение е, че този хляб, който докосваме с ръцете си, фокусира енергията на българската пшеница и живата закваска, а не фабричната мая.

Харесайте ни във Facebook ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *