ЗДРАВЕ

Компрес при болки в коляното, който можем да си направим

Вероятно на всеки човек се е случвало да си направи компрес при болки в коляното. Това винаги помага, малко или много, облекчавайки болежките, които са ни сполетели. Проблемът е, че не всички хора разбират от компреси или знаят как да приложат такива. Затова обаче можем да помогнем с тази статия, споделяйки налични възможности за правенето на такива.

За съжаление, коленете са сред компонентите на човешкото тяло, които най-често започват да страдат от болежки. Това не е изненадващо, имайки предвид, че те поемат тежестта на цялото ни тяло, докато се движим или стоим изправени. Коленете са податливи на износване, а тук нещата стават неприятни – болките и мъките започват, а мазилата и лековете често не помагат.

Някои неофициални данни показват, че реално всеки трети човек страда от някакъв проблем в областта на ставите. Ето няколко идеи за компрес при болки в коляното, които бихте могли да използвате по предназначение.

Помогнете си с компрес при болки в коляното

Трябва да знаете, че компресите далеч не са загуба на време или измислица, оставена ни от нашите баби. Макар и те да не оказват пряко влияние върху дълбоките увреждания, нито могат да лекуват артроза (деформация на ставите), компресите могат да намалят болките и да я подтиснат.

Съветът на „Хубава Жена“: Влез в eMAG.bg и разгледай най-актуалните оферти.

Може би сте чували, а може би не, но комбинацията от мед и аспирин може да подейства изключително благосклонно при болки в коленете. За аспирина всички знаем, че е мощен аналгетик, действащ на местно ниво. Иначе казано, в контакт с периартикуларните тъкани, аспиринът може да облекчи болката, която чувстваме. Перфектно би било аспиринът да проникне възможно най-дълбоко, но без да предизвиква дразнене. Тук вече идва ролята на меда.

Медът е вещество, което е биологически активно. Той може да помогне за по-дълбоко проникване. Според някои експерти, комбинацията от мед и аспирин не само намалява болката, но и спомага за третиране на получения оток.

аспирин
Аспиринът може да облекчи болките в коленете

Рецепта за мед и аспирин при болки в коленете

За да си приготвите този компрес при болки в коляното, нужни са ви:

  • две таблетки аспирин
  • една супена лъжица мед

Тези количества са достатъчни за един компрес, като видимо цялата процедура няма да ви струва кой знае колко финансови средства. Смачкайте таблетките аспирин на прах, а след това го смесете с меда. Покрийте с фолио и оставете на топло място за около 10 дни.

Когато сте готови с полученото лекарство, разтрийте го добре в проблемната област. Превържете с полиетилен и кърпа над него. Добра идея е да използвате външен шал – топлите компреси работят по-качествено, докато студът може да повлияе дори негативно.

Можете да очаквате аспиринът да облекчи болката, но не забравяйте, че често болките в ставите не са изолиран проблем, а цялостен такъв. Това може да е свързано с натрупване на сол, например, или лоша функция на бъбреците. Добра идея е да се направят изследвания, които да покажат източника на проблемите.

За да се предпазим от изтъняване на хрущяла, лекарите препоръчват консумацията на повече колагенени продукти. Също така, опитвайте се възможно най-пълноценно да се предпазвате от студ. Студеното време и охлаждането повишават процесите на възпаление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *