Свински пържоли с мед и бира
„Имаш ли гърненце с мед, приготви вкусни свински пържоли с мед и бира за приятелите“ – една чудесна модерна поговорка, която може да се превърне в прекрасен повод да се съберете около масата със стари приятели и да похапнете от апетитното свинско или пък да изненадате семейството си с това чудесно ароматно ястие.
Ние от „Хубава жена“ ви представяме една неустоимо вкусна и изпитана рецепта за свински пържоли, приготвени с мед и бира. Ако сте почитатели на сладко-соления привкус, то гарантираме ви, че тази рецепта е точно за вас.
За приготвянето на ястието ще са ви необходими следните продукти:
свински пържоли – 1 кг.
мед – 2 с.л.
бира – 1/2 ч.ч.
масло – 20 гр.
сол – 1 ч.л.
черен пипер – 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
За да бъдат пържолите сочни, не е необходимо да ги чукате. Измийте ги добре, след което ги поръсете със сол и черен пипер и равномерно ги втрийте от двете страни.
След това преминаваме към меда и маслото – разтопете ги, след което разбъркайте. Намажете всяка една от пържолите със сместа от мед и масло. Наредете пържолите в гювеч или тава и ги залейте с бирата и ½ чаена чаша вода. Ако печете вашите крехки свински пържоли в тава, я покрийте с фолио за печене.
Сложете пържолите в студена фурна и я включвате на 200 градуса, като печете 90 минути. Десет минути преди да извадите пържолите от фурната махнете фолиото, за да могат пържолите да се запекат и придобият и хрупкавата медена коричка, която се топи в устата, а също придава и много апетитен вид на ястието.
Когато сте готови и предстои да сервирате, може да си позволилите да гарнирате вашите свински пържоли, приготвени с мед и бира, с порция пържени картофки, задушени броколи, класическа картофена салата, а защо не и с глазирани моркови.
Гарантираме ви, че ще останете доволни. И както казват французите – „bon appétit“.
По статията работи: Мартина Спасова