ДОМАКИНСТВО

Еър фрайър цена – какво трябва да имаме предвид?

За съвременния човек, който има малко време за готвене, но иска да се храни здравословно, уредът еър фрайър е идеално решение. Приготвената с горещ въздух храна съдържа малко мазнини, получава се хрупкава и апетитна, като запазва хранителните вещества на продуктите. Ако все още не разполагате с иновативния уред, на изключително достъпна еър фрайър цена може да изберете модел сред разнообразните предложения.

Когато търсите информация за характеристиките на подобен уред, какво можете да сготвите с него и др., ще ви направи впечатление различната еър фрайър цена на отделните уреди. Тя зависи не само от качеството на уреда, но и от специфични негови характеристики, наличие на допълнителни екстри и аксесоари.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако се интересувате от покупката на уреди за здравословно готвене, какъвто е air fryer, последвайте линка и разгледайте атрактивните предложения на верига магазини “Зора”. Там качеството винаги е безупречно.

За много хора цената е един от най-важните критерии и затова ако и вие имате определен бюджет и искате да се вместите в него, имайте предвид, че цената невинаги е определяща за качеството. Добре е да проучите добре различните възможности, да гледате ревюта и да се запознаете с мнения на хора, които вече използват уреда.

Какво да предвидите при избора си

Когато вече сте определил границите на бюджета си, може да обърнете внимание на критерии като:

Работен обем

Уредите еър фрайър може да имат работен обем, който да варира от 2 до 7+ литра. Зависи дали ще готвите само за един човек или например за 4-членно семейство. Ако уредът е с кръгла кошница, има голяма вероятност площта й да е малка, въпреки големия обем. Трябва да натрупвате храната при готвене, което не е за препоръчване. В най-добрия случай тя трябва да бъде на един план, за да се изпече равномерно и бързо, а също и да бъде хрупкава. Така че квадратните кошници са с доста по-разстлана повърхност.

Големина на уреда

Невинаги има връзка между еър фрайър цена и големина на уреда. Важно е уредът да бъде с такива размери, които да отговарят на вашите условия и да можете да го позиционирате на постоянно място на кухненския плот. Ако разполагате с повече пространство, може да изберете уред с по-големи размери.

Функции

Важно е когато избирате еър фрайър, да обърнете внимание и на наличните функции. Всъщност при тези уреди има една основна функция – духането на топъл въздух. Съществуват обаче и възможности за програмиране на температурата и времето за готвене, затова на различна еър фрайър цена може да се сдобиете с уред с повече от 10 програми за готвене. С уреда е възможно и да се претопля вече сготвена храна.

Контроли

Докато при уредите на по-бюджетна еър фрайър цена може ръчно да определите температурата и времето за готвене, други модели са с опция за напомняне да разбъркате храната и др.

На по-висока еър фрайър цена са уредите с дисплей и сензорни бутони за контрол. Някои могат да следят дори температурата за готвене или да притежават специални програми, с които да приготвяте популярни или любими ястия.

Значение на допълнителните екстри

В случай че държите вашият уред да разполага с допълнителни екстри и аксесоари в комплекта, трябва да сте готови да заплатите по-висока еър фрайър цена.

Не всички уреди с горещ въздух са оборудвани с допълнителни екстри, но по-скъпите ги притежават. Много полезни сред тях могат да бъдат:

Саморазбъркване

Функцията е практична най-вече при приготвяне на храни, изискващи често бъркане, за да се изпекат равномерно като например картофи или зеленчуци.

Прочетете още: Какво е Еър фрайър Нинджа и какви са ползите от него?

Въртене на кошницата

С полезна екстра като въртене на кошницата ще ви бъде гарантирано, че храната ще бъде равномерно изпечена. Друго, което е от полза, е нуждата от по-малко мазнина. Така получавате и по-здравословна храна.

Автоматично изключване

Уред с подобна функция задейства автоматичното му изключване, сигнализирайки със звук. Няма да е необходимо да наблюдавате храната постоянно. При изтичане на зададеното време уредът ще се изключи автоматично, за да не изгори храната и самият уред да не прегрее.

Кошница на няколко нива

Ако не искате да разделяте храната си при готвене, на добра еър фрайър цена се предлагат уреди с кошница на няколко нива. Такъв модел може да побере 3,5 кг продукти – напълно достатъчно количество за едно семейство. В тези няколко нива на кошницата храната ще се дехидратира по-добре, за да стане по-хрупкава.

Уред с филтър

С най-висока еър фрайър цена са уредите, които притежават двоен филтър, който улавя миризмата от храната, която се отделя при готвене. Когато е време да бъде сменен, обикновено след 900 мин., уредът сигнализира за това. Подобни модели могат да работят и без този допълнителен филтър.

Някои еър фрайъри имат прозрачна предна част и вътрешна светлина, за да може лесно да се следи прогреса на готвенето. Удобство е също и възможността уредът да бъде разглобен и частите му да се измият в съдомиялна машина.

Дори и на по-ниска еър фрайър цена, избраният от вас уред ще ви сготви вкусни и здравословни ястия бързо и икономично. С него ще може да опитвате нови рецепти без много усилия и да създавате уют за цялото си семейство с прясно приготвена храна.

Прочетете още: Кои еър фрайър рецепти са най-популярни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *