5 страхотни упражнения, за които ви трябват само бутилки с вода

Всички имаме нужда от редовни упражнения. Истината е, че заседналият начин на живот е един от големите бичове на съвременния свят. Обездвижването води до заболявания, които могат сериозно да повлияят на нашето здраве. И вече трудно има връщане назад.

Не всеки има време или излишни пари, за да посещава фитнес залата. Често животът ни принуждава да тренираме с подръчни средства, търсейки алтернативни начини за спортуване. Знаехте ли, че можете да си направите пълноценна тренировка, използвайки единствено бутилки с вода? Да, възможно е!

Напълнете две бутилки с вода и се пригответе да се пораздвижите с тези симпатични упражнения. Не забравяйте, че спортът е здраве!

Упражнение №1

упражнения

В изправено положение, застанете неподвижно на левия си крак. Дръжте десния си крак свит. Вземете във всяка ръка по една бутилка, пълна с вода. Огънете ръцете си и ги поставете от двете страни на гръдния си кош (както е показано на картинката).

упражнения

Леко се приведете напред и изпънете десния си крак и двете си ръце зад себе си. Целта е да направите 12 повторения с всеки крак.

Важно! Бъдете сигурни, че държите гърба си стабилно изправен, правейки упражнението.

Упражнение №2

упражнения

Вземете бутилка и я поставете между краката си, точно под чатала. Гледайте краката ви да бъдат възможно най-близо един до друг.

Стиснете бутилката, използвайки вътрешната страна на бедрата си.

упражнения

Продължавайте да стискате бутилката, добавяйки и движение в областта на таза. Бъдете сигурни, че стягате коремните мускули. Преместете гърба си в заоблена позиция и назад, издърпвайки таза си напред.

упражнения

Следващата стъпка е да поставите бутилката точно между чатала и коленете си. Опитайте се да стиснете бутилката с бедрата си. След това я поставете между коленете си и отново я стиснете. Правете упражнението в продължение на пет минути на всяко ниво.

Важно! Изпълнявайки това упражнение, не е задължително да добавяте ненужна интензивност. Правете го постепенно и бавно. Колкото по-широка е бутилката, толкова по-добри ще бъдат и вашите резултати.

Упражнение №3

упражнения

Започвайки от изправена поза, с леко свити лакти, дръжте бутилката с вода с двете си ръце над дясното рамо.

Направете дълга крачка с левия крак. Свийте и двете си колене и се спуснете в позиция за напад.

упражнения

Същевременно направете следното – спуснете бутилката през тялото си от външната страна на левия крак. Върнете се в изходна позиция и върнете бутилката, за да бъде тя над дясното ви рамо. Повторете упражнението 12 пъти от всяка една страна.

Важно! Не се опитвайте да правите упражнението бързо. Гледайте да оставате изправени в областта на торса.

Упражнение №4

упражнения

Седнете на стол с добре изправен гръб.

Дръжте бутилка с вода във всяка ръка и поставете ръцете си отстрани.

упражнения

В същото време направете следното: повдигнете бутилките под височината на раменете и изпънете левия си крак, повдигайки и бедрото от седалката.

Бутилките спуснете отстрани и огънете лявото коляно, държейки бедрото извън седалката. Правете по 10 повторения от всяка една страна.

Важно! За да стане още по-трудно с тези упражнения, но и с по-добри резултати за бедрата ви, старайте се да държите коляното си изправено за три секунди, изпъвайки крака си.

Упражнение №5

упражнения

Стигаме и до последното пето упражнение. Ето какво се очаква от вас.

Седнете на пода, вземете бутилка с вода и я дръжте с две ръце. Облегнете се назад с торса си и повдигнете краката от пода.

упражнения

След това правете същинското упражнение – местете бутилката от едната страна на тялото към другата. Правете упражнението поне една минута, за да има ефект.

Важно! Старайте се да държите прасците си успоредни на земята. Уверете се, че образувате V-образна зона между талията и бедрата.

Това са петте фитнес упражнения, за които не ви трябва нищо друго освен две (или една) бутилки с вода. Както виждате, не е нищо трудно! Просто се въоръжете с малко търпение и воля за промяна. Не забравяйте, че всеки един може да бъде във форма, стига да пожелае!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *