КРАСИВАКрасота

Сваляне на гел лак у дома – стъпка по стъпка

Гел лак – как да го свалим сами и вкъщи? Ще ви дадем няколко съвета по този въпрос в следната статия.

Гел маникюрът е по-специален от обикновения лак за нокти и трябва да се поставя и сваля от специалист. Ето обаче, че сме в момента, за който хората са казали: „отчаяните времена изискват отчаяни мерки”. Знаем, че много дами изпаднаха в неприятна ситуация със своя маникюр и решихме да ви покажем как стъпка по стъпка можете да се справите дори и с този проблем, докато сте под карантина и сами вкъщи.

1. Подгответе си материали

Пила за нокти, фолио, лакочистител на основата на ацетон, памук, олио за кожички, вазелин, рициново масло, дървена пръчица или малка шпатолка.

2. Отстранете лъскавия слой

За да може лака по-лесно да „поддаде” и да падне е добре да започнете с помоща на пила и внимателно да изпилите нокътя, за да го матирате. Не е нужно да натискате много и да пилите дълго време. Съвсем леко, с две-три движения, просто прокарайте пилата по горната част на нокътната плочка.

3. Защитете кожата

Ацетонът, който ще сложите върху ноктите си има своите отрицателни последствия за кожата. За да може максимално да я защитите, използвайте вазелин или друг, богат и хидратиращ крем, и намажете кожата около ноктите.

4. „Завийте” ноктите

Накъсайте памука на 10 малки парчета и ги полейте с ацетон. Обърнете внимание на съдържанието на ацетон в лакочистителя. Трябва да е по-голям или няма да може да разтвори лака. Завийте всяко напоено памуче около нокътя си и го обвийте с фолио. Така ще се затопли нокътната плочка и ще падне по бързо лака ви.

гел лак

5. Изчакайте достатъчно

В салоните използват специален разтвор, който по-бързо сваля гел лака и за 10-15 мин. сте готови. На вас може да ви отнеме повече време, затова изчакайте 25 минути и погледнете резултата на един нокът. Ако прецените, че не е достатъчно, изчакайте още. Може да ви стане досадно, но колкото повече се разкисне самият лакиран слой на нокътя, толкова по-лесно ще ви е след това.

6. Избутайте остатъка

След като развиете всички пръсти от памука, с помощта на дървената клечица избутайте остатъка от лака, който е останал. Старайте се движенията да са в посока растежа на нокътя, за да не го нараните. Работете бавно и внимателно. Ноктите ви ще са по-чувствителни след ацетона и няма нужда да ги натискате прекалено силно.

7. Допълнително почистване

Когато сте избутали всички остатъци ви препоръчваме да минете още веднъж с памук и ацетон всички нокти, за да сте сигурни, че нокътната плочка е напълно чиста.

8. Хидратирайте

Важна стъпка е да набавите необходимата хидратация на ноктите ви след свалянето на гела. Сега те ще са по-уязвими. Намажете обилно ръцете си с рициново масло или със зехтин. Масажирайте внимателно около всеки нокът. За още по-голям резултат може да сложите ръкавици или да увиете ръцете си в кърпа. Затоплянето ще помогне продукта, който сте нанесли да влезне по-дълбоко и да хидратира по-добре. Завършете с масло за кожички. Следващите дни не забравяйте и за крема за ръце – сутрин и вечер.

Автор: Йоана Томова

2 thoughts on “Сваляне на гел лак у дома – стъпка по стъпка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *