СВЕТСКИ

Нана Гладуиш за COVID-19: Не се страхувам, ракът ме направи силна

Телевизионната водеща и създател на фондация „Една от 8“ Нана Гладуиш сподели, че не се страхува от коронавирус, тъй като дългата и тежка битка с рака я е направила достатъчно силна.

Нана даде интервю пред в-к „Галерия“, като сподели мнение, че според нея светът е изпаднал в преувеличена паника поради вируса COVID-19. Тя смята ситуацията за нещо нормално, което със сигурност не е и нещо ново за човечеството. Тя е на мнение, че толкова силна паника може да навреди на психиката на мнозина.

„Пазарувам нормално в магазина и гледам да не се поддавам на негативни мисли, които могат да разклатят психическото ми състояние“, сподели Нана Гладуиш.

„Чудя се защо някои хора са се уплашили толкова. Чета материали на професори от Станфорд, попаднах и на интересно изследване, правещо съпоставка между свинския грип и COVID-19. От първия са умрели над 500 хиляди души по света през 2011 година, в България е имали над 180 000 заразени. И тогава нищо не е било затворено и животът си продължаваше. Има някаква сериозна манипулация“, каза още телевизионната водеща.

„В началото ни обясняваха, че над 60-годишните хора с хронични заболявания са застрашени, а сега казват, че и младите могат да умрат от него. Някой има полза да сме паникьосани, да си мислим, че едва ли не ще умрем утре или вдругиден“, добави още тя.

„Аз съм човек с две диагнози рак, сестра ми в момента е с метастази в главата и аз не мога да я изведа никъде и да я оперирам планово, ако не се случи нещо спешно. Накрая да не стане, че ще убием повече пациенти с хронични заболявания, отколкото хора ще умрат от епидемията“, възмущава се Нана Гладуиш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *