ЗДРАВЕ

Тези две рецепти на д-р Атанас Михайлов са помогнали на хиляди хора

Д-р Атанас Михайлов е известен български лекар –  хомеопат, в чийто думи винаги се вслушваме, когато става въпрос за здраве. Той често дава съвети на обикновените хора, а най-важното е, че тези съвети водят и до позитивни резултати.

Има две рецепти на Атанас Михайлов, за които ще ви разкажем по-подробно в тази статия. Д-р Михайлов е твърдо убеден, че ако тези два метода се комбинират от страна на болните, това ще засили тяхната имунна система и ще помогне за лечението на вируси, грип, настинки и т.н.

За да бъде изпълнен методът на д-р Атанас Михайлов, трябва да се следват две стъпки. А те са както следва:

Рецепта 1

Първото нещо, което трябва да направим, е да засилим своята имунна система. Той има изпитана рецепта за това, която гласи следното:

Подгответе се с 150 грама прясно алое, което внимателно почистете от бодлите. Алоето трябва да се счука или да се смила. След това го смесете с 250 гр. мед и 350 гр. червено вино, за предпочитане – домашно. Подгответе се и с 50 грама етилов спирт от около 95 процента.

д-р Атанас Михайлов
Д-р Атанас Михайлов е един от известните български хомеопати

Рецепта 2

Има и още една рецепта на д-р Атанас Михайлов, която обаче се прилага единствено в случай, когато вирусът е успял да пробие защитата на имунната ни система. Докторът казва, че тази рецепта е достатъчно стара и проверена във времето, за да можем да ѝ се доверим. В рамките на дори едно денонощие може да се стигне до значително подобрение.

Ето и какво представлява рецептата:

Сутрин на гладно приемете една лъжица английска сол, по възможност – с по-малко количество вода. След като сте изпили английската сол, за период от половин час нито ядете, нито пиете нещо. След като това време мине, започнете „ударно“ да консумирате гореща вода или чай без захар. Погрижете се да са възможно най-топли – това е важно.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените хранителни добавки на лидера в сферата Vital Concept.

През целия ден се пият тези горещи течности. За целия ден общото количество приети течности трябва да бъде не по-малко от два литра. И тук идва нещо също толкова важно – до следващата сутрин не трябва да се приема никаква храна.

За тези две рецепти на Атанас Михайлов трябва да се знае, че те не само засилват имунитета, но и прочистват организма на човека.

Какви са предимствата на хомеопатията пред традиционната медицина?

Д-р Атанас Михайлов е сред лекарите, които силно вярват в предимствата на хомеопатията, сравнено с традиционната медицина. Той е на мнение, че лекуването на вируси с антибиотици и друга химия може да доведе до опасни за живота усложнения. „На практика противовирусни лекарства не съществуват“, казва той. И добавя, че ако не друго, хомеопатичните медикаменти поне не вредят на човека. „Хомепатичните лекарства покриват добре симптомите“, смята лекарят.

д-р Атанас Михайлов
Д-р Атанас Михайлов

Д-р Михайлов е на мнение, че нещата, които най-силно отслабват нашата имунна система, са недоспиването и преработването. Това са неща, от които трябва да се пазим колкото може повече. „Хората често гледат глупави филми и сериали, вместо да използват това време за сън“, посочва той. Докторът добавя, че липсата на движение също е сериозен проблем, особено в днешно време.

Храненето в подкрепа на имунната система

Както всички знаем, храненето също е от ключово значение за функционирането на нашата имунна система. „Ти си това, което ядеш“, както гласи известната поговорка. Д-р Атанас Михайлов казва, че на човек му трябват половин килограм плодове и зеленчуци на ден. Те доставят на организма така важните ензими, които са основното оръжие на имунната система. Подобни обаче няма в храната, която е обработена термично. Същото важи за минералите и микроелементите, които също се губят при преминаване на храната през огън.

Същевременно д-р Михайлов съветва да обърнем специално внимание и на храните, които съдържат каротин. На първо място това са морковите. Препоръчва да ги приемаме като сок – поне три пъти в седмицата (по една чаша). Това важи дори за бебетата след третия месец, при които така се подсилва имунният статус, особено през зимата. Друг отличен източник на каротин е тиквата, която трябва по-често да слагаме на трапезата си. Тя е не само вкусна, но и полезна, казва д-р Михайлов.

Ако се интересувате активно от хомеопатия, съветваме ви да прочетете нашите статии по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *