СЕМЕЙСТВО

5 причини за ниско либидо при жените

Пониженото и ниско либидо при един от партньорите е винаги сериозен проблем във връзката. Липсата на достатъчно секс може да доведе до проблеми, които съответно да се задълбочат в бъдеще. В някои случаи се стига дори до раздяла.

На какво обаче се дължи липсата на либидо при жените?

Тук няма еднозначен отговор, тъй като при всяка жена причината е различна. Със сигурност обаче е добре да потърсите решение на проблема, тъй като надали такова ще се намери от самосебе си. Често това е свързано с разговор със специалист и правенето на определени изследвания, за да се открие първопричината.

Ние обаче ще ви представим някои от най-често срещаните фактори за ниско либидо при жените.

Хипотиреоидизъм

Притеснително голям брой жени страдат от хипофункция на щитовидната жлеза, без дори да го знаят. Намаленото производство на тиреоидни хормони може да доведе до определени проблеми, включително ниско либидо. Тук медикаментите могат да помогнат, но задължително предписани от лекар.

Депресия до ниско либидо – пътят е кратък

Депресията е един от бичовете на съвременното общество, който сякаш все още се подценява в България. Често обаче хората, страдащи от депресия, не изпитват почти никакво желание за полови контакти. Ако дори се съмнявате, че имате подобен проблем, възможно най-бързо потърсете консултация със специалист. Уверяваме ви, че в това няма нищо срамно.

ниско либидо
Липсата на достатъчно желание за секс е нещо напълно нормално при жените

Бременност или кърмене

Мъжете трябва да са наясно, че когато една жена е бременна или е в процес на кърмене, в тялото ѝ се случват всевъзможни промени от хормонална гледна точка. След раждане нивата на естроген значително падат, което от своя страна води до нарушения в сексуалния живот. Мъже, просто бъдете търпеливи! В повечето случаи всичко се връща по местата си.

Стрес и натоварено ежедневие водят до ниско либидо

Ако една жена е твърде стресирана от работата си или личния си живот, често сексът е последното, за което тя мисли. Често това е съпътствано с хронична умора и безсъние, което допълнително “убива” либидото. Ако смятате, че сте изпаднали в подобна ситуация, потърсете някакъв тип промяна, която да ви върне на правилния път. От друга страна мъжете трябва да са наясно, че рядко половинката им ще иска секс при лошо отношение към нея.

Менопауза

Рано или късно, всяка жена ще влезе в менопаузата. Както вече посочихме, внезапният спад на естрогена може да доведе и до липса на желание за секс. Едно от неприятните последствия на ниския естроген е възникването на вагинална сухота, което от своя страна може да доведе до болки по време на полов контакт.

В обобщение можем да кажем, че причините за понижено либидо при жените могат да бъдат различни. Най-важното е да потърсите решение на проблема, преди това да е довело до по-сериозни трусове във връзката ви. Не забравяйте, че сексът е едно от най-приятните неща, които можем да правим. Винаги има начин да се стигне до повишаване на либидо при жени. Пожелаваме ви успех!

Важно! Ако планирате да взимате каквито и да е лекарства за повишаване на женското либидо, непременно първо се консултирайте с лекар. Не си „предписвайте“ сами медикаменти, това е опасно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *