Мода

Не се срамувам да нося секънд хенд, напротив – харесва ми

Секънд хенд – обичаме го!

Може би не всички жени ще се съгласят с нас, но носенето на дрехи втора ръка отдавна не е нещо срамно. Напротив, този бизнес става все по-популярен, включително и в България. Всяка година се появяват нови и нови магазини, които ни предлагат възможност да обновим гардероба си именно по този начин.

Винаги имаме готов отговор, когато ни попитат защо разполагаме с дрехи втора ръка в гардеробите. Сега ще ви споделим и някои от причините да го правим.

Секънд хенд е маркови дрехи на “народни” цени

Магазините за секънд хенд дрехи могат да бъдат истински извор на скъпоценни находки. С малко повече късмет и търпение, още днес можете да се сдобиете с нещо от света на висшата мода за учудващо малко пари. Казано по друг начин, така бихте могли да заредите гардероба си с иначе скъпи маркови артикули, но без да сте платили кой знае колко за тях.

секънд хенд
Дрехите секънд хенд – за или против?

Тръпката от това какво ще откриеш

Познаваме много момичета, които обикалят любимите си секънд хенд магазини не защото нямат пари за бутиците в мола, а защото им е любопитно какво ще открият там. Още прекрачвайки входа на магазина, вие ще усетите една особена тръпка от факта, че можете да попаднете на нещо наистина специално. А много често именно това се случва. Откриването на дизайнерски дрехи втора ръка далеч не е изключение.

Секънд хенд е добре за околната среда

Избирайки да продължите живота на една дреха, вместо да налеете пари в т.нар. “бърза мода”, вие всъщност помагате и на околната среда. Този тип пазаруване предпазва дрехите от сметищата, намалява въглеродното и химическото замърсяване, причинено от производството, и намалява консумацията на вода.

Дрехите там в повечето случаи са уникални

Ако влезете в произволно избран магазин в мола, най-вероятно ще видите една дреха в доста бройки и размери. Голям е шансът още на следващия ден да забележите поне още един човек, облечен със същото. При секънд хенд магазините е различно. Поне в повечето случаи, там всяка една дреха е уникална и е пристигнала в само една една бройка. Това е наистина готино, нали? И ще помогне да развиете своята индивидуалност.

Днес вече можем да открием голям избор от дрехи втора ръка онлайн. Въпросът е да се разтърсите достатъчно, за да намерите това, което търсите. Пожелаваме ви успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *