Красота

Почистване на лице: Най-важното, което трябва да знаем

Почистване на лице – една важна тема, която си струва да засегнем.

Всяка една жена трябва да знае как да почиства лицето си максимално добре. Дерматолозите са категорични, че тази процедура е ключова за благосъстоянието на кожата ни и в никакъв случай не бива да я подценяваме.

Немалко дами обаче се колебаят дали правилно почистват лицето си. Някои го правят твърде агресивно, което нарушава кожната бариера, а други – твърде предпазливо. Истината е, че операцията „почистване на лице в домашни условия“ е напълно възможна и няма нищо страшно в нея.

Предлагаме ви няколко основни фактора за почистването на лице, които следва да имате предвид:

Кога и колко често да почиствам лицето си?

Тази процедура следва да се извършва всеки ден, независимо дали преди това сте носили грим или не. Ако все пак имате такъв, задължително го свалете, преди да продължите нататък. Друг път ще поговорим за темата „двойно почистване на лице“ и защо си струва да изпробвате тази тактика.

Какви продукти да използвам?

Почистването на лице може лесно да се осъществи и в домашни условия. На пазара има множество продукти, които ще ви помогнат да го сторите. Имайте обаче предвид, че най-подходящият за вас продукт зависи от типа кожа, с който разполагате. Поради това е най-добре да потърсите професионалната оценка на дерматолог, преди да пристъпите към пазаруване.

почистване на лице
Редовното почистване на лице е от съществено значение

Сред най-често използваните продукти за почистване на лице можем да посочим:

  • Почистващо олио или балсам – олиото е чудесен избор, защото има и хидратиращи свойства, което е добре за кожата. Не забравяйте обаче след почистване да премахнете изцяло него или балсама.
  • Мицеларна вода – можем да се съгласим, че това е вероятно най-използваният продукт за почистване на лицето. Вероятно няма козметична компания, която да не го предлага в каталога си. Едно от предимства на мицелите се крие в това, че те предотвратяват запушването на порите, а на кожата се позволява да “диша”.
  • Кърпички за почистване на лице – те са изключително удобни, тъй като можем да ги вземем навсякъде с нас, дори в чантата си. На пазара вече има и такива, напоени с различни масла, което ги прави още по-приятни за употреба. Можете да ги комбинирате и с друг продукт – мицеларна вода или мляко, например.

Трябва ли и сутрин да почиствам лицето си?

Доста жени имат сутрешен ритуал, който включва почистването на лицето с подходящ тоник. По този начин се премахват остатъците от вечерната процедура. Дори не е задължително да използвате специален или скъп уред за почистване на лице. Можете идеално да се справите и сами, стига да усвоите най-важните техники.

За финал ви напомняме периодично да прибягвате до услугите на професионален козметик, където процедурите са далеч по-комплексни и усъвършенствани. Честотата на посещенията зависи от типа кожа, който имате. Там, например, можете да се възползвате от почистване на лице с ултразвук или друга подобна „глезотия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *