КРАСИВАКрасота

Как да изглеждаме свежи без грим?

Откакто живеем във време на световна пандемия, повече или по-малко имаме време да обърнем внимание за себе си, на външния ни вид, на косата, на кожата ни. Най-ефикасният метод за освежаване на кожата ни е като я даряваме с нужното количество сън и позволим на тялото и мозъка ни да си починат. 

Имаме възможност да полагаме достатъчно грижи кожата ни да бъде свежа и без грим, а днес ще ви разкажем за парафиновата маска, която се използва основно за овлажняване и хидратация на кожата. 

Парафиновата маска има омекотяващо действие, като основната ѝ функция е да подхрани и овлажни кожата. Възстановява водния баланс, прави кожата еластична, мека и свежа. Можете да я използвате както за ръцете, така и за лицето.

Как да си я приготвите?

Загрейте 50-100 мл козметичен парафин на водна баня при температура, не по-висока от 50 градуса. С четка нанесете първия слой парафин и покрийте участъка с марля. Тя е необходима, за да можете да свалите маската след процедурата по-лесно. Върху марлята можете да нанесете още няколко слоя парафин, като изчакате 15 минути, докато изстине. 

За да усилите ефекта на парафина, можете да добавите етерично масло от лимон, портокал, роза, мащерка, зехтин, а може и какаово масло. Маската може да се отстрани по масажните линии със спирт – ако кожата е мазна или със зехтин – ако е суха; от шията към челото или ако е на ръцете – от дланта към пръстите. За по-дълготраен ефект е необходимо процедурата да се повтаря два пъти седмично в продължение на месец. 

Прочетете още: Често задавани въпроси: Как да се грижим за себе си по време на пандемия?

Маските с парафин не се препоръчват за всеки тип кожа. Предназначени са най-вече за сухи и дехидратирани кожи. Полезни са и за по-зряла кожа, като изглаждат бързо повърхностните бръчки и правят лицето съвършено и без грим. Този вид маски са противопоказани при високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, наличие на бенки и брадавици. 

След като лицето ни е свежо, чисто и хидратирано, можем да добавим и блясък за устни с помощта на кокосовото масло, което омекотява, овлажнява и прави устните ни да изглеждат бляскави и сочни. Невинаги гримът е ключът към красивия и поддържан вид. Нужно е само малко повече старание, за да бъде свежото и сияйно излъчване налице! 

Автор: Таня Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *