ЗДРАВЕ

Лечителят Петър Димков винаги носел кестени в джоба си. Ето защо го е правил

Със сигурност сте чували за способността на кестените да изсмукват негативната енергия и да ни зареждат позитивно. И знаете, че някои хора имат навика да спят с кестени под възглавницата. Но може би тези истории ви се виждат малко откачени и не ги приемате насериозно?

Продължете да четете и ще видите, че лечебната сила на кестените съвсем не е мит, а научно доказана реалност.

Тези малки топчести плодове наистина притежават свойството да отнемат човешката болка. Народната медицина ги нарича „енергийни диаманти” и от векове ги използва като цяр.

Преди появата на картофите те са били основната храна, с която оцелявало населението на Европа. Богати са на минерални соли – калий, фосфор, магнезий, натрий, желязо. Също така се отличават с високо съдържание на витамините С, В, А.

Кестеновото дърво е познато в своите две разновидности – сладък (питомен) кестен и див горски кестен, известен още като конски кестен.

Болестите, за които помага дивият кестен

С дивия кестен алтернативната медицина успешно преборва тежки заболявания, които по принцип трудно се поддават на лечение. А именно:

■ Заболявания на нервната система

■ Главоболие

■ Безсъние

■ Възпалителни заболявания на храносмилателната система

■ Възпаления на горните дихателни пътища

■ Ревматизъм

■ Артрит

■ Ишиас

■ Шипове

■ Ставни и мускулни болки

■ Подагра

■ Травми – навяхване, изкълчване, разтягане

■ Синини и отоци от разширени вени или от затруднено кръвообращение

■ Нощни спазми

■ Хемороиди

■ Анемия

Дивият кестен съдържа есцин, който предпазва от образуването на съсиреци в кръвта. Това от своя страна предотвратява масивен инфаркт и инсулти. Кестените заздравяват стените на вените и подобряват кръвообращението. Правят венозната система значително по-еластична.

Наличието на ескулин в конския кестен повишава устойчивостта на капилярите и здравината на клетките. Облекчава болката в крайниците, намалява подуването и отоците им.

Отварите от кестен действат:

аналгетично

противовъзпалително

● охлаждащо

● капиляроуспокояващо

● венозозащитно

● противосъсирващо

● енергийно пречистващо

Само който не е изпитвал мускулни и ставни болки, той не знае колко са коварни те. Имате ли подобни оплаквания? Тогава си пригответе следния домашен илач:

Нарежете заедно с корите 6 – 7 диви кестена и ги залейте с 500 мл. спирт или силна ракия. Оставете ги за 4 – 5 дни, докато от кестените започне да излиза пяна и те се размекнат. С получената настройка разтривайте болните места, а с размекнатите кестени си направете компрес.

Петър Димков
Петър Димков

Кестените като източник на пречистваща енергия

Самият Петър Димков винаги носел в джобовете си няколко кестена. Лечителят твърдял, че дивите кестени излъчват акумулираната в тях слънчева енергия. Когато ги държим в ръцете си или ги прехвърляме от едната в другата си длан, уплътняваме и защитаваме нашето енергийно поле от външни влияния.

Ежедневно Петър Димков приемал много болни хора, търсещи надежда и спасение. Скоро установил, че контактът му с тях прекалено го изтощава. Негативната енергия от болните се предавала върху него и той започнал да се чувства зле. Затова с кестените по естествен път пречиствал тъмните вибрации и подобрявал енергийната си защита.

Много служители, чиято работа ежедневно е свързана с всякакви хора, а задълженията им изискват пряк контакт, споделят как на моменти се чувстват крайно изтормозени, сякаш са попили чуждата отрицателна енергия. И това не е просто внушение, а възможно обяснение.

Кестенът ни предпазва и от съвременните безжични устройства. Техните електромагнитни полета атакуват нервната ни система: ставаме избухливи и зли, отключваме панически атаки, тревожност, агресия. Малките кръгли плодове могат да филтрират опасните за здравето лъчения, отделящи се от мониторите.

Хубаво е да държите кестени в помещенията, където живеете. Те не само ще бъдат натурална част от декорацията, но и мълчаливо ще ви помагат да преборвате стреса и отрицателните въздействия.

Подготви: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *