СЕМЕЙСТВО

10 гафа, които убиват любовта

Голямата любов е блаженство, което обаче изисква постоянни усилия.

Макар че бъдещето е непредсказуемо и зависи до голяма степен от стечението на обстоятелствата, все пак съществуват някои морални принципи, които гарантират трайността на връзката.

Освободени от религиозните догми и от обществените предразсъдъци, в днешно време сме прекалено горди и егоцентрични. А това ни изиграва лоша шега при обвързване. Чувствата ни бързо се разпадат – не издържат проверката на времето.

Ето основните гафове, които най-вече не трябва да допускате, ако искате да опазите любовта помежду си:

Да се връщате назад – във времето преди да сте го срещнали

Това е грешка, която ще донесе хлад в отношенията. Тя е свързана с живите ви спомени за бившия: „Ама той правеше така”; „С него – еди-как си”; „Никога не казваше това”… Шепнейки името на човек, който вече си е отишъл от вас, вие не освобождавате място в съзнанието си за новия любовен пламък.

Още по-лошо би било, ако дълбоко в себе си вярвате, че бившият е бил „мъжът на живота” ви. Докато вървите с настоящия си партньор по улицата, нищо чудно на моменти да не се сещате как се казва! Ако миналото толкова се е впило в ума ви, мозъкът ви се нуждае от промивка!

Да се обичате през неговите очи

Това е слабост, с която страшно се самонаранявате!

Някои жени се хвърлят в любовта с цялото си сърце и тяло. И се загубват тотално! Стигат дотам, че не могат да съществуват без одобрителния и успокоителен поглед на любимия.

Ако вие сте от тези, които развиват зависимостта да се възприемат чрез отражението си в очите на съпруга, много ще си патите от това! Щом той стане единствен критерий за вашата самоувереност и има власт над самочувствието ви, бързо ще му омръзнете. А ако се разделите, представете си какво ще се случи с вас! Как бихте живели, като не можете да обичате себе си без неговите очи?

Да кажете „сбогом” на своята автономност

Може би от самото начало той иска да ви закриля и не ви изпуска нито за миг. Вие сте миниатюрна и нежна, затова навсякъде ви води за ръката, страхувайки се да не ви изгуби. Двамата сте като сиамски близнаци – сраснали сте се заедно.

Първо това е интригуващо, но с времето става досадно. Така рискувате приятелите да ви напуснат един след друг. Съгласете се, че не е нормално 24 часа в денонощието да сте на негово разположение и под негова опека.

Ако не си запазите личния живот, горко ще плачете, и то сама! Защото вашите близки ще са далеч от вас.

Да попаднете в плен на собствената си ревност

Пазете се от тази неконтролируема глупост! Той няма да ви я прости.

Ето един малък оригинален сценарий:

Всичко започва от страха ви да не се върне при своята бивша. Не можете да приемете, че любовта им се е трансформирала в обикновено приятелство. Вдигате скандал всеки път, когато тя се обади, за да го осведоми за децата или във връзка с последните формалности покрай развода им.

Изпадате в пристъпи на параноя! Внимавайте да не превъртите съвсем и да стигнете до престъпление от страст!

Да прехвърлите цялото си внимание върху таблета

Този случай е много коварен, но все по-често се среща, за съжаление.

Спомнете си какво беше в началото на вашата връзка. Каква енергия струеше от вас, как се преобличахте по 30 пъти преди среща! Забравихте ли топлината, която ви обземаше и вълнението си от първите целувки? Всичко това ви е някак размито и прекалено далечно.

Сега разговорите ви с него са кратки и прекалено бързо се изчерпват. За сметка на това цялото ви време и внимание е погълнато от таблета и от непознатите, с които си чатите.

Да не се интересувате от него

Утринните лъчи нахлуват в кухнята ви. Ухае на кафе и препечени филийки. Животът изглежда красив и вие сте в добро настроение.

Мъжът ви току-що се е избръснал, а слънцето е оставило по лицето му приятен загар. В очите ви проблясва искра на възхищение, но вие не му позволявате да я види. Махвате с ръка, за да пропъдите своя захлас, обръщате му гръб и се правите на заета. Не му казвате нищо. Но да знаете, че ще се намери някоя друга, която обезателно ще му каже! Със сигурност!

Трябва да съхранявате и да поддържате пламъка на любовта, а не да се отдавате на рутината и безразличието.

Да не откликвате на либидото му

Любовта не винаги е синоним на вярност. След години съвместен живот е възможно да се увлечете в авантюра и да хлътнете по някого.

Най-ужасното ще бъде, ако след физическия контакт с другия загубите желанието си за интимност с легитимния партньор.

При условие, че не можете да преодолеете това, вие ще се задушавате в обятията на съпруга си и няма да откликвате на неговото либидо. Така сама ще се издадете и изневярата ви ще лъсне.

Рискувате да го изгубите и се обричате на ужасни дни в перспектива.

Да го вземате за тесто, което можете да моделирате

Да обичаш не означава да променяш другия по свое усмотрение. Трябва да го приемате такъв, какъвто е, да го харесвате с недостатъците му. Ако си мислите, че можете да го прекроявате и моделирате, сте в дълбока заблуда.

Постоянните ви забележки, чрез които се мъчите да нанасяте корекции върху характера му, няма да постигнат нищо. Само ще го отчуждите и ще си спечелите неговата неприязън.

любов

Да викате майка си на помощ

Някои млади дами, след като не могат да наложат мнението си в семейния спор и виждат, че няма да стане на тяхната, викат майките си на помощ.

Зрялата авторитетна госпожа пристига с гръм и мълнии. Започва да се рови в кирливите ризи на младото семейство, вре си носа навсякъде, разпорежда се, давайки наставления.

Развръзката е логична – майката ще си тръгне барабар с дъщерята. Никой мъж не иска да е под чехъл, най-малко пък – да е командван от тъщата.

Да опитвате помирение, когато вече е твърде късно

Вие го напускате – това е решено! Но вътре във вас един мъничък глас още протестира и ви казва, че въпреки всичко, не е чак толкова зле. Нещо ви кара да останете и да опитате с помирение.

Имате време за още 2 гафа. Обиждайте го, оскърбявайте го, ненавиждайте го, както е човешки невъзможно! Хайде, крещете му, профукайте докрай и малкото останало ви достойнство!

А после започнете да пълзите пред краката му, влачете се по пода, за да ближете подметките му го умолявайте да ви заобича отново…

Всичко зависи в кой стадий ще си спомните, че сте самостоятелен и завършен човек, който може да проумее, че любовта завинаги си е отишла.

Източник: Les sites de rencontres

Превод и редакция: Гана Василева

One thought on “10 гафа, които убиват любовта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *