ЗДРАВЕ

Уникалната рецепта за отслабване на Ванга с билката омайниче

С дарбата си пророчицата Ванга е помогнала на стотици хиляди. Благодарение на умението да чете човешки съдби тя давала ценни съвети по всякакви житейски въпроси, разгадавала заплетени казуси. Много страдащи са намирали при нея своя път за утеха и спасение.

Освен способностите си да вниква в минало, настояще и бъдеще, петричката гадателка владеела тайните на билколечението и знаела на кого каква билка да посочи за цяр.

Тъй като наднорменото тегло е причина за множество заболявания, Ванга масово препоръчвала една рецепта за отслабване с омайниче.

Самото име на билката индиректно намеква за чудотворство. Омайничето е вълшебна трева, която от стари времена влюбените жени използвали за привличане на любовта с тайни заклинания и наричания.

То е многогодишно растение, което природата щедро е пръснала навсякъде из България. Расте както в населените места, така и в горите, сечищата, по сенчести кътчета и горски поляни.

Омайничето е 4 вида: червено, ручейно, родопско и градско. Всичките му разновидности притежават лечебна сила. Народните лечители го предписват както за пиене, така и за външно приложение.

Като отвара се пие при лошо храносмилане, повръщане, при газове, диария, хемороиди, срещу кашлица, умора, главоболие, безсилие, отпадналост и безсъние.

Чаят от изсушени корени на омайниче също е полезен. Той действа обезболяващо, антисептично, тонизиращо.

Външно лековитото биле се използва за компреси на възпалени клепачи, за жабуркане при кървящи венци, като генитални промивки при бяло течение.

Локално приложено, омайничето действа заздравяващо на всякакви рани, тъй като има затягащ ефект.

Баба Ванга го популяризира и като средство за отслабване. Ето я нейната прочута рецепта за бани с омайниче:

В съд с 5 – 6 литра вряща вода се изсипва 100 гр. изсушено омайниче. Изчаква се 5 минути билката да поври, после се отмества от котлона, оставя да изстине, накрая се прецежда.

След изкъпване тялото хубаво се облива с приготвената отвара.

Процедурата трябва да се прави 3 поредни дни, а вечер задължително се пие по 1 чаена чаша запарка от маточина.

Баните с омайниче дават бърз резултат. Ако имате много излишни килограми за сваляне, можете да използвате рецептата по-продължително време, като на всеки 3 дни правите по ден-два почивка.

Водейки борба със затлъстяването, нищо не би ви коствало да опитате уникалната рецепта на Ванга. Баните с омайниче са помогнали не на един и двама. Защо да не помогнат и на вас?

Подготви: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *