ЗДРАВЕ

Отслабване с яйца от руския диетолог Алексей Коловков

Яйцата са от храните, които са сред най-добрите източници на протеини. Съдържат всички хранителни вещества, нужни за развитието на живота, както и богата комбинация от витамини А, Д, В12 и халин. Всички специалисти по диетично хранене препоръчват консумацията на яйца, защото с тях си набавяте нужните хранителни вещества, оставате сити и не напълнявате излишно.

Един от най-известните руски диетолози Алексей Коловков споделя своя опит за отслабването с яйца, след като преди 10 години е страдал от наднормено тегло.

Руският доктор търси информация за основите на здравословното хранене. Създава собствена схема за хранителен режим и я прилага върху себе си. В резултат на това отслабва с 52 кг. Мотивиран от този невероятен успех, създава собствен метод за отслабване. Нещо повече, д-р Коловков основава и клиника, в която вече над 6 000 души са се отървали от излишните килограми.

Самият Коловков е против всякакви диети, тъй като според него забраните водят само до неудържимо желание. Той смята, че в началото човек трябва да се научи да се движи повече, а за това ще помогне крачкомерът. На ден трябва да се правят от 8 000 до 12 000 крачки. Но заедно с това от дневното меню е нужно да се изключат храните с бързи въглехидрати – тестените изделия, брашното, сладките и газираните напитки.

Диетологът силно препоръчва своя изпитан метод, според който всеки ден преди лягане трябва да се ядат по две варени яйца. Освен това е добре да се консумират и овесени трици, защото не само засищат, но и не се съхраняват като мастни депозити.

Алексей Коловков съветва пациентите си да поемат повече фибри, които се намират в листните зеленчуци, краставиците, билките и българския пипер. Закуската трябва да бъде овесена каша или елда, защото със своите комплексни въглехидрати дават енергия за целия ден.

Д-р Коловков препоръчва изключване от менюто захарните изделия, брашното, картофите и оризът.

За да има ефект неговият метод, той е против стресирането на тялото с тежки диети. Диетологът призовава да отслабваме постепенно, като се ръководим от принципите на правилното хранене и не забравяме да ходим пеша.

One thought on “Отслабване с яйца от руския диетолог Алексей Коловков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *