Лесни и евтини домашни кифлички
Обичате ли домашни кифлички?
Вярваме, че никой не може да устои на пълна чиния с ароматни изкушения, с които да аранжирате сутрешното или следобедно кафе, или пък чаша айрян за децата. Приготвят се лесно и бързо, и можете да си ги хапвате както у дома, така и да пращате от тях на децата за училище или пък вие самите да си ги носите на работа, за да има с какво да подслаждате дългия работен ден.
Съветът на HubavaJena: Ако ви се иска да си приготвите нещо сладко и вкусно, не пропускайте да разгледате страхотните способия за десерти от EMAG – добрият резултат е гарантиран!
Затова и ви представяме една изпитана многократно рецепта, за която смеем да твърдим, че до момента винаги е била високо оценявана от нашите приятелки, съседки и колежки. Дойде време да я запишем и в интернет пространството.
Ако ви се експериментира с нещо сладко, сега е моментът да изпробвате нашата рецепта за домашни кифлички. Нужно ви е съвсем малко време и съвсем малко продукти. А ние сме сигурни, че ще ви допаднат.
Прочетете още: 3 рецепти за кексчета с алкохол
Необходими продукти:
300 гр. вода
300 гр. мазнина (може олио, мас или и от двете наполовина)
1/2 кубче прясна мая (или 1 пакетче суха мая)
4 с.л. захар
мармалад (от този, който се реже и се продава по магазините)
брашно (колкото поеме, за да се получи меко тесто)
Начин на приготвяне:
Най-напред замесете тестото и го оставете да втаса. След като е достатъчно набъбнало, разделете го на 7 топки. Всяка от тях се разточва във формата на кръг с дебелина около 0.5 см и се реже на 8 части. Трябва да получите 8 триъгълника.
В основата на всеки от тях се слага мармалад и си завива на кифличка. Преди да ги сложите във фурната, поръсете ги с кристална захар, а след това ги сложете да се пекат на 180 градуса до златисто.
От това количество продукти се получават около 55 броя ароматни домашни кифлички.
Прочетете още: Бързи, лесни и вкусни торти без печене
Автор и снимка: Атанаска Добрева