Бързи, лесни и вкусни торти без печене

Всеки, който обича да си похапва сладичко, знае как има едни такива моменти, в които не можете да мислите за друго, освен за някое лакомство. Искате го сега и веднага.

Е, ние сме тук, за да ви помогнем, като ви предложим няколко бързи, лесни и много вкусни рецепти за торти. За повод, за да почерпите съседи, приятели, любим човек или просто да си ги хапнете с кеф.

Общото при всички бързи торти е, че не се изисква печене. Супер, а?

Торта с бисквити и сметана

Продукти: 1 голяма кофичка заквасена сметана (сладкарска), 2-3 пакета бисквити (ние сме пробвали само с „Еверест“, като редуваме какаови и ванилия, но вие можете да пробвате и с други), 8 супени лъжици пудра захар, 1 дълго кафе (може и разтворимо).

Начин на приготвяне: Разбивате с миксер сметаната и добавяте 8-те лъжици пудра захар. Топвате всяка бисквитка в кафето и я поставяте в тавата, така нареждате 1 ред бисквитки. Слагате отгоре сметана и отново нареждате бисквити, и така докато сместа ви свърши. Слагате в хладилник да се стегне и готово. Имате торта за по-малко от 15 минути.

Торта с банани

Продукти: 150 мл. прясно мляко, 150 гр. захар, 2 пакета обикновени бисквити, 4 банана, 250 гр. сладкарска сметана, 1 шоколад.

Начин на приготвяне: Първо се приготвя сметанов крем, като 60 гр. от шоколада се разтопява на водна баня. Сметаната се разбива, към нея се добавя разтопеният шоколад и се доразбива. Млякото се затопля и в него се разтваря 50 гр. захар. Бисквитите се топят в млякото и се нареждат в тава със свалящо се дъно (ако нямате, може и в обикновена). Отгоре се намазват със сметановия крем и се нареждат банани, нарязани на колелца. Подобно на горната торта. Най-отгоре се нареждат бисквити, тортата се намазва със сметановия крем, украсява се останалата част от шоколада, който се настъргва, и банани. Оставете тортата да пренощува в хладилника и после си я хапнете с удоволствие.

Торта „Капучино“

Продукти: 500-550 гр. маслени бисквити (ако не сте им фен, пробвайте и с други), 50 гр. капучино на прах, 250 мл прясно мляко, 3 яйца, 6 супени лъжици захар, 500 мл сладкарска сметана.

Начин на приготвяне: Разбийте яйцата и захарта. След това започнете постепенно да добавяте сметаната и непрекъснато разбивайте с миксер, докато се получи хомогенен крем. Капучиното разтворете в прясното мляко, предварително затоплено. Всяка бисквита потапяйте в капучиното и започнете да ги редите в подходяща форма или тавичка (отново повтаряме метода на горните две торти). Когато направите един ред бисквити, намажете ги с част от крема, след това отново покрийте с нов ред от бисквити. Продължете, докато се изчерпят продуктите, като завършите с ред бисквити. С останалата част от пълнежа може да намажете цялата торта и и да я украсите по ваш вкус.

Е, всъщност, от нашите рецепти се получи така, че една техника я прилагаме по три начина, в зависимост от наличните продукти. За всеки вкус по нещо. А вие може и да експериментирате като добавите по още някой продукт, като промените друг. Тук правила няма. Задължително е само да ги приготвяте с любов.

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *