Ангелина Славова: коя е сестра Ненева от „Откраднат живот“?

Името на Ангелина Славова е отдавна познато на широката публика. Актрисата, родена през 1970 година неведнъж е печелила престижни награди, а кариерата й се свързва с множество спектакли на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“, участия в детски филми, а също така е била и телевизионна водеща в различни рубрики.

Последната й изява – участието в ролята на сестра Ненева в популярния български сериал „Откраднат живот“ е само още едно доказателство, че актрисата притежава неустоимо излъчване и винаги успява да изненада със своя чар и талант верните си почитатели.

През 1992 година Ангелина завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ и то в класа на не кой да е, а на великия проф. Стефан Данаилов. Без да се бави, още същата година, тя се приобщава към голямото семейство на Младежкия театър и следват редица успешни роли в чудесни спектакли, като в „Три сестри” от А. Чехов, „Нордост – приказка за разрушението” от Торстен Бухщайнер, „Всички мои синове” от Артър Милър, „Малкият принц” по Екзюпери и още много други. Работила е с признати режисьори като Николай Бинев, Василена Радева, Георги Михалков, Леон Даниел, Александър Димитров, Десислава Шпатова.

Успехите не закъсняват и през годините актрисата често е сред номинираните за наградите „Икар“ и „Аскеер“ и печели отличието „Аскеер“ за Водеща женска роля през 2010 година. Преди това има и още много други награди, сред които се отличава наградата „Невена Коканова”, присъдена й за Най-обещаващ филмов дебют за ролята на Тана в „Маймуни през зимата” на XXVII Национален филмов фестивал за игрални филми „Златна роза”.

Ангелина Славова
снимка: Младежки театър
Дългогодишен преподавател по сценична реч

Актрисата със сериозен опит има зад гърба си множество участия в дублажи, както в радиото, така и в телевизионни филми, а прекрасният й глас гали слуха и кара всеки да притихне и да се заслуша в него. Това е огромен дар от Бога, с който едва ли всеки актьор би могъл да се похвали.

Христо Гърбов за Ангелина Славова

Двамата си партнират във филма „Асансьор за пациенти“ и големият актьор признава, че Ангелина е оставила у него прекрасно впечатление. Определя я като „откритие“ и казва, че да работят заедно за него е било наистина страхотно изживяване и тя е успяла да го изненада и покори със своята непринуденост и самобитен талант.

Ангелина Славова
С Мартина Вачкова на площадката на „Откраднат живот“
Сестра Ненева

От 2016 г. Ангелина Славова се превъплъти в ролята на медицинската сестра Ненева в любимия на зрителите български сериал Откраднат живот. Феновете я обожават и с интерес следят развитието на нейната героиня. Актрисата Мартина Вачкова, която също е част от телевизионния проект, не крие топлите си чувства към своята колежка. Тя я определя като много сърцат, всеотдаен и скромен човек, когото славата не е успяла да заслепи. „Верен приятел и партньор. Много съм щастлива за нея!“ – радва се за своята екранна партньорка Марта, когато миналата година Ангелина беше отличена с награда за поддържаща женска роля във филма ,,Живи комини” на кинофестивала „Златна Роза“.

Пожелаваме на сестра Ненева да бъде все така отдадена на своята професия и да топли сърцата на зрителите със своето чудесно присъствие не само на телевизионния екран, но и на всички възможни сцени.

One thought on “Ангелина Славова: коя е сестра Ненева от „Откраднат живот“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *