Филип Буков или кой е д-р Хаджихристев от “Откраднат живот”?

Феновете на хитовия сериал “Откраднат живот” вече познават добре младия актьор Филип Буков. В настоящия сезон на шоуто той влиза в ролята на злодей, а именно – д-р Владимир Хаджихристев. На този етап персонажът на д-р Хаджихристев е изцяло отрицателен, но предстои да видим дали той няма да претърпи промяна в бъдеще.

Кой обаче е човекът зад образа на д-р Хаджихристев?

Това е младият и талантлив актьор от НАТФИЗ Филип Буков. Интересен факт за него е, че той е част от последния клас на легендарния Стефан Данаилов. Интересен е начинът, по който той получава покана да се снима в сериала на “Нова телевизия”.

Прочетете още: Ангелина Славова: коя е сестра Ненева от „Откраднат живот“?

На 24 декември, само ден преди Коледа, Филип провежда обичайната си тренировка. Часът е едва 9.30 сутринта. Той вижда непознат номер и вдига, за да получи приятна изненада – получава покана да се снима в новия сезон на “Откраднат живот”. Само две седмици по-късно той вече е част от сериала и присъства на снимачната площадка.

Филип Буков е избран за роля, след като се явява на кастинг. Преди да кандидатства в НАТФИЗ, той завършва едно от най-престижните училища в София – Класическата гимназия. Така всъщност му е по-лесно с медицинските термни в сериала, понеже в НГДЕК е изучавал латински и старогръцки. Самият той признава, че от тези два езика знае отлично къде да поставя ударенията, когато става дума за медицинските термини в “Откраднат живот”.

Филип Буков
Филип Буков като д-р Хаджихристев

В сериала на “Нова” Филип влиза в ролята на лошото момче. Още неговият велик учител Стефан Данаилов обаче му е казал – “Няма нищо по-хубаво от това да играеш лошото момче”. Трябва да признаем, че на Филип му се получава. Той толкова добре влиза в образа на злодей, че чак започваме да му вярваме, че е такъв. Което не е вярно, разбира се. Това е просто роля. Любопитен факт е, че това е първи негативен образ в кариерата на Филип до този момент.

Филип Буков
След тренировка по бокс с шампиона Тервел Пулев

Неговият образ определено вече е омразен на верните фенове на сериала. Д-р Хаджихристев е болезнено амбициозен и е готов да прекрачи всяка една граница, за да постигне целите си. Той разказва за куриозен случай. Отишъл в супермаркет да си напазарува, когато една жена се доближила до него и му казала: “А ти какъв боклук си!” Чак впоследствие той осъзнава, че тази реплика е насочена за неговия герой в “Откраднат живот”. Не крие обаче, че в първия момент е почувствал силно стъписване.

Филип Буков
По време на роля в театъра

Като по-млад Филип Буков е бил състезател по бокс. Участва на турнири и дори участва на състезания. По време на гимназията обаче осъзнава, че истинското му желание е да бъде актьор. Една от причините за това е груповите посещения на театрални постановки, които директорът на Класическата гимназия Гергина Тончева организира. Филип е приет със специалност “Философия” в Софийския университет, но у него остава голямата мечта – да учи в НАТФИЗ. Две години го късат на изпитите, ала от третия път е приет в класа на Стефан Данаилов.

Днес Филип Буков е на 25 години и все още не е семеен. Има обаче сериозна приятелка от цели осем години. Двамата обаче са много различни. Момичето е завършила специалност “Ядрена енергетика” и в момента е инспектор по ядрена безопасност. Самият Филип се шегува, че не знае почти нищо за работата на жената до него.

One thought on “Филип Буков или кой е д-р Хаджихристев от “Откраднат живот”?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *