Филип Буков или кой е д-р Хаджихристев от „Откраднат живот“?

Феновете на хитовия сериал „Откраднат живот“ вече познават добре младия актьор Филип Буков. В настоящия сезон на шоуто той влиза в ролята на злодей, а именно – д-р Владимир Хаджихристев. На този етап персонажът на д-р Хаджихристев е изцяло отрицателен, но предстои да видим дали той няма да претърпи промяна в бъдеще.

Кой обаче е човекът зад образа на д-р Хаджихристев?

Това е младият и талантлив актьор от НАТФИЗ Филип Буков. Интересен факт за него е, че той е част от последния клас на легендарния Стефан Данаилов. Интересен е начинът, по който той получава покана да се снима в сериала на „Нова телевизия“.

Прочетете още: Ангелина Славова: коя е сестра Ненева от „Откраднат живот“?

На 24 декември, само ден преди Коледа, Филип провежда обичайната си тренировка. Часът е едва 9.30 сутринта. Той вижда непознат номер и вдига, за да получи приятна изненада – получава покана да се снима в новия сезон на „Откраднат живот“. Само две седмици по-късно той вече е част от сериала и присъства на снимачната площадка.

Филип Буков е избран за роля, след като се явява на кастинг. Преди да кандидатства в НАТФИЗ, той завършва едно от най-престижните училища в София – Класическата гимназия. Така всъщност му е по-лесно с медицинските термни в сериала, понеже в НГДЕК е изучавал латински и старогръцки. Самият той признава, че от тези два езика знае отлично къде да поставя ударенията, когато става дума за медицинските термини в „Откраднат живот“.

Филип Буков
Филип Буков като д-р Хаджихристев

В сериала на „Нова“ Филип влиза в ролята на лошото момче. Още неговият велик учител Стефан Данаилов обаче му е казал – „Няма нищо по-хубаво от това да играеш лошото момче“. Трябва да признаем, че на Филип му се получава. Той толкова добре влиза в образа на злодей, че чак започваме да му вярваме, че е такъв. Което не е вярно, разбира се. Това е просто роля. Любопитен факт е, че това е първи негативен образ в кариерата на Филип до този момент.

Филип Буков
След тренировка по бокс с шампиона Тервел Пулев

Неговият образ определено вече е омразен на верните фенове на сериала. Д-р Хаджихристев е болезнено амбициозен и е готов да прекрачи всяка една граница, за да постигне целите си. Той разказва за куриозен случай. Отишъл в супермаркет да си напазарува, когато една жена се доближила до него и му казала: „А ти какъв боклук си!“ Чак впоследствие той осъзнава, че тази реплика е насочена за неговия герой в „Откраднат живот“. Не крие обаче, че в първия момент е почувствал силно стъписване.

Филип Буков
По време на роля в театъра

Като по-млад Филип Буков е бил състезател по бокс. Участва на турнири и дори участва на състезания. По време на гимназията обаче осъзнава, че истинското му желание е да бъде актьор. Една от причините за това е груповите посещения на театрални постановки, които директорът на Класическата гимназия Гергина Тончева организира. Филип е приет със специалност „Философия“ в Софийския университет, но у него остава голямата мечта – да учи в НАТФИЗ. Две години го късат на изпитите, ала от третия път е приет в класа на Стефан Данаилов.

Днес Филип Буков е на 25 години и все още не е семеен. Има обаче сериозна приятелка от цели осем години. Двамата обаче са много различни. Момичето е завършила специалност „Ядрена енергетика“ и в момента е инспектор по ядрена безопасност. Самият Филип се шегува, че не знае почти нищо за работата на жената до него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *