СВЕТСКИ

5 неща, които не знаете за Емил Марков

Емил Марков е роден в Бургас и завършва НАТФИЗ през 1989 г. като почти веднага постъпва в Сливенски драматичен театър „Стефан Киров“. През годините обаче спира да се занимава в тази посока, но след известно време се връща отново към нея, но в друга светлина – като сценарист. Напоследък българският актьор е популярен с ролята си на д-р Захариев в хитовия сериал „Откраднат живот, който постигна огромен успех сред българите не само заради актьорската игра, но и заради драматичния сценарий.

Знаете ли, че Емил Марков е един от създателите на комедийното шоу „Комиците“?

Актьорът е един от главните сценаристи и режисьори на шоуто като междувременно е в екип с неговия близък приятел Румен Димитров. Забелязали ли сте, че Емил Димитров е присъствал в скечове на „Комиците“ и то не веднъж, заедно с великия Христо Гърбов?

Знаете ли, че неговата съпруга е невероятната актриса Албена Павлова, която му е и предложила брак?

Емил Марков
Емил Марков и Ралица Паскалева в „Откраднат живот“

Всички ние познаваме актрисата Албена Павлова от участието ѝ в „Столичани в повече“ и не само. С ролята си на Гълъбина, тя се превърна в един от най-култовите персонажи в сериала. Запознанството ѝ с Емил е много случайно и през началото на учебната година във ВИТИЗ през 1984 г. Един ден към нея се приближава стройно момче, което до сега не е виждала в академията, и я пита къде се провеждат лекциите на проф. Спасов. Тя веднага му помага как да стигне до там и го целува по бузата. И така създаденото приятелство прераства в любов. След 4 години съжителство решават да сключат брак, като тя всъщност му предлага да го направят.

Прочетете още: Коя е сестра Кая Райкова от „Откраднат живот“?

Знаете ли, че заедно те имат две деца – Мина Маркова и Здравко Марков?

Емил Марков

Мина Маркова вече не е малкото момиче, което повечето от нас познават. Тя също стана известна с участието си в „Столичани в повече“, към който се присъединява в 6 клас. Мина има опит като актриса и в комедийното шоу „Комиците“. А колкото до сина им Здравко, “Той постоянно пътува“, споделя семейството в интервю в предаването „COOLT”. Младежът не спира да ги изненадва ежедневно с пътуванията си около света.

Знаете ли, че Емил Марков има голям опит и като режисьор?

Театърът заема голяма част от неговия живот, защото е бил режисьор на много постановки. Към днешна дата той е автор и на редица сценарии за сериали и шоу програми.

Емил Марков
Емил Марков

Знаете ли, че Емил Марков балансира между заснемането на „Откраднат живот“ и работата си в „Столичани в повече“?

Българският сериал „Столичани в повече“ продължава да е в топ 5 по популярност в България от 2011 г. И Емил Марков все още е част от него, въпреки другата си главна роля в конкурентна телевизия.

Автор: Надя Манова

5 thoughts on “5 неща, които не знаете за Емил Марков

 • ВЕНЕТА ПАНАЙОТОВА

  ГЛЕДАНИ ОТДАЛЕЧ И ОТБЛИЗО И ДВАМАТА СА ТАЛАНТЛИВИ. СПОРЕД МЕН. НЯКАКСИ СА МНОГО ЕСТЕСТВЕНИ, НЕПОДПРАВЕНИ, ИСТИНСКИ. НЕ СЕ ПРЕСТРУВАТ. СИГУРНО ИМАТ МНОГО ПРИЯТЕЛИ. ТОЙ Е МНОГО ДОБЪР В „ОТКРАДНАТ ЖИВОТ“, ХАРЕСВА МИ, ЧЕ НЕ ИЗРИЧА ДУМИТЕ ФЛЕГМАТИЧНО, С БЕЗРАЗЛИЧИЕ, ПРОСТО САМО ЗА ДА ГИ КАЖЕ. ТОВА СЕ СЛУЧВА НА ДРУГИТЕ – НА МАРТИНА, НА ВЛАДИМИР ПЕНЕВ, НА ВСИЧКИТЕ ЛИГАВИ СЕСТРИ, КОИТО СЕ ПОЯВЯВАТ ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ. ЕФТИМ ТРЯБВА ДА ИЗЧИСТИ НЕУБЕДИТЕЛНОТО ГОВОРЕНЕ, БЕЗРАЗЛИЧНОТО, СИВОТО И ДА НЕ ЗАИГРАВА КАТО СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА В НЕИСТИНСКИ ИЗРАЗЕНИТЕ ОБРАЗИ. СЪЖАЛЯВАМ, ТАКОВА МИ Е МНЕНИЕТО. НО Д-Р ЗАХАРИЕВ СИ Е НА МЯСТОТО.

  Отговор
 • Защо никъде не се казва,че Милена Маркова-Маца му е дъщеря?

  Отговор
  • Надежда Минкова

   Защото не му е.Мина Маркова е единствената му дъщеря.

   Отговор
 • Pingback: Внучката на Тодор Колев избра да роди в София - Хубава жена

 • Браво, Емо. Само съм против сценарист, режисьор да включва съпругата си във филмите си. Особено пък ако тя му е предложила брак, значи не е имало нито един желаещ това мъж. Много отчаяна трябва да е била. А ти – твърде неопитен…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *