ЗДРАВЕ

Билкарят Кольо Трапезанов разкри най-специалната билка, вирееща в България

Макар и вече на 88 години, известният български билкар Кольо Трапезанов продължава да бъде здрав и жизнен, лекувайки хора от цялата страна. За него е известно, че няма тайни в сферата на билкарството – той познава отлично растенията които ни носят здраве.

Кольо обича да казва, че най-добрата реклама за билките и начинът му на живот е самият той – макар и вече на почти 90 години, билкарят се намира в отлична форма. Освен всичко това, зрението му е като на млад човек – той не ползва очила и вижда чудесно.

Трапезанов разкрива, че още от млад изпитва огромен интерес към билките и природосъобразния начин на живот. Той обича да казва, че природата вече се е погрижила за нас и ни е осигурила всичко нужно, за да бъдем здрави. Кольо се радва, че в последно време все повече хора се обръщат към билките и природните лекове, оставяйки лекарствата на заден план.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените хранителни добавки на лидера в сферата Vital Concept.

Билкарят казва, че нещо, което през годините го е държало здрав и жизнен, са дихателните упражнения. Той споделя, че обикновено хората дишаме с едва 1/3 от дробовете си, докато останалите 2/3 са „резерва“. Когато правим добри дихателни упражнения, ние включваме тези „резерви“ в действие и си помагаме. Той препоръчва и т.нар. „носово дишане“.

Кольо Трапезанов
Рецептите на Кольо Трапезанов са истински дар за здравето

Кольо Трапезанов е известен и с това, че използва хума при лечение на множество различни заболявания. За нея казва, че може да се използва външно – като лапи (компреси), лекувайки счупвания, рани, разширени вени, ставни болести, шипове и др.

Той казва, че има особено високо мнение за зелената хума, която намира за най-полезна и качествена, защото извлича токсините и заразите от тялото. Освен това, зелената хума подсилва успешно имунната система.

Тук Кольо Трапезанов казва нещо важно – хумата може да помогне за възвръщане на зрението. Лечителят вече е помогнал на десетки хора да махнат очилата и отново да виждат добре. Той разкрива, че освен радий, в хумата се съдържат още елементи като калций, магнезий, калий, силиций и др. Влизайки в контакт с токсините, тежките метали или бактериите, хумата ги извлича от тялото и зарежда човешкия организъм с полезни вещества. От друга страна, жените могат да използват хумата с козметични цели – да си правят маска, прави кожата красива, нежна и гладка. Може да се използва и като паста за зъби, тъй като успешно бори заболявания като пародонтоза.

хума
Народните лечители са запознати с качествата на хумата

Кольо Трапезанов твърди, че може да помогне и на хората, които искат да откажат цигарите – една традиционно трудна задача.

За целта може да се използва рецепта на известния руски лекар д-р Виктор Востоков. Трапезанов казва, че с нея е помогнал на поне 100 души да спрат пушенето. Наскоро го е направил с шофьор на такси от София, който 30 години не е спирал да пуши.

Лили Димкова, дъщеря на Петър Димков: Зеленият чай пази от рак

За рецептата Трапезанов използва билката мащерка. От сухата билка трябва да си направите цигари, пушейки само от тях. Нужен е само около месец и тотално ще забравите за тютюна. Така ще имате ароматни и приятни за пушене цигари от мащерка, които няма да замърсяват дробовете ви, а напротив – ще ги прочистят.

Друг начин за отказване от пушенето е чрез билката блатен аир. За тази билка се знае, че има силата да прочиства тялото. Взимайте коренчета от нея два пъти на ден, когато ви се припуши. Коренчето го смучете и дъвчете около десет минути. В устата ви ще остане горчив вкус и няма да ви се пуши. Не пийте вода, за да не отмиете вкуса.

Кольо Трапезанов
Кольо Трапезанов е билкарят, за когото няма тайни в здравето

Но коя е билката, която Кольо Трапезанов държи на най-голяма почит?

Той не крие, че това е глухарчето. Нарича я уникална билка, защото при нея всички части са лечебни за човека – от корените и стълбото, до листата и цветчетата. Глухарчето можете да слагате в салатата, когато е прясно набрана, така и да го използвате за чайове, настойки, подправка към ястия и т.н. Тази билка помага дори при онкологични заболявания, казва прочутият лечител.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените хранителни добавки на лидера в сферата Vital Concept.

Освен това, глухарчето помага при състояния като жлъчен мехур, колит, заболявания на черния дроб, хемороиди, запек, жълтеница и др.

Ако страдате от запек или високо кръвно, правете си чай от глухарче и 3-4 пъти на ден пийте от запарката. В същото време, неговите корени и листа свалят и холестерола. Кольо Трапезанов обича да казва, че в глухарчето има събрана цяла аптека от лекарства!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *