ЗДРАВЕ

Лили Димкова, дъщеря на Петър Димков: Зеленият чай пази от рак

91-годишната Лили Димкова е дъщерята на известния в цялата страна лечител Петър Димков. Макар и на подобна възраст, тя може да се похвали с това, че все още е здрава и не страда от нито едно по-сериозно заболяване.

Както повеляваше нейния прочут баща, Лили Димкова е посветена на здравословното хранене с природо-съобразни продукти. Това ѝ позволява все още да е жизнена и здрава. Във Фейсбук страницата ѝ често попадаме на рецепти и съвети, свързани със здравословния начин на живот.

Тя винаги е казвала, че мярката е най-важното нещо, включително при храненето. Нещо, което е научила от баща си Петър Димков. Не прекалява с минералната вода, като предпочита да ползва кана с пречистващ филтър. Тя е на мнение, че постоянната консумация на минерална вода може да доведе до натрупване на излишни минерали в организма.

Лили винаги пази природата близо до себе си. Когато е възможно, ходи в гората, прегръща дърветата и дори си говори с тях. Винаги е била категорична, че утринното слънце е изключително важно за здравето. Същото може да се каже за движението и тишината. „Когато проявяваме любов към нещо, то ни отвръща със същото“, казва тя с усмивка.

Лили Димкова, дъщерята на Петър Димков, разкрива тайните му

Лили Димкова е сред хората, които силно вярват в силата на зеления чай. Твърдо смята, че той е универсален лек срещу различни онкологични заболявания, сърдечни проблеми, инсулт и висок холестерол. Може да действа още като превенция срещу диабет и възпаления в организма. Помага за по-добра памет и действа срещу Алцхаймер и деменция.

Съветът на „Хубава Жена“: За да следвате заръките на Лили Димкова, запасете се ТУК с качествен зелен чай от продуктовата линия на Cvetita Herbal.

Преди хранене, правете поне десет на брой дълбоки вдишвания, съветва Лили Димкова. Правете го поне три пъти на ден. Когато дъвчем храната, хубаво е да вложим в нея положителна мисъл. Така тя ще ни даде сили. Нали в крайна сметка затова се храним? Не го правим, просто за да се натъпчем.“

За себе си Лили казва, че от малка е вегетарианец. Не чувства никаква потребност да консумира месо. Но съветва – ако чувствате такава потребност, не се лишавайте. „Трябва да слушаме сигналите, които ни дава тялото, а не да се насилваме“, казва тя.

От баща си Петър Димков тя научава рецепта за промивка на очите. Слагат се 300 мл. вряла вода, а след като водата изстине, разтваря се в нея чаена лъжичка морска сол, но да не е твърде пълна. Водата се гледа по една минута – с всяко око поотделно. Така не само ще поддържате очите си, но и ще ги предпазите от развитие на перде. Правете го задължително в две различни чаши за всяко око – така няма да ги заразите едно от друго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *