ЗДРАВЕ

Магнезий – сутрин или вечер трябва да го пием?

Известно е, че магнезий е една от най-популярните хранителни добавки, които си купуваме от аптеката. Всички хора, които се интересуват от своето здраве, знаят това. Кога обаче е правилно да го приемаме – сутрин или вечер? По този въпрос често има спорове.

Но за какво всъщност е важен магнезий?

Известно е, че магнезий, заедно с мангана и цинка, е силно отговорен за осъществяването на важните коензимни реакции. Ако в организма ни има недостиг на този минерал, това може да допринесе до появата на някое от следните заболявания:

  • Болестта на Крон;
  • Диария;
  • Повръщане;
  • Бъбречни проблеми;
  • Диабет

И други.

Как да разберем, че имаме недостиг на магнезий?

Сред първите симптоми за недостиг на магнезий можем да посочим умора, слабост, липса на апетит, повръщане, чувство на гадене. Още по-сериозно може да стане, ако въпросният дефицит в тялото продължи. Тогава може да страдаме от промяна на сърдечния ритъм, спазми на мускулите, изтръпване и други. В такъв случай освен добавки, лекарите ще ви препоръчат да консумирате храни, богати на магнезий. Такива са сусамов тахан, ленено семе, ядки, спанак, босилек и зърнени храни.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените витамини и минерали на лидера в сферата Vital Concept.

Минералът се препоръчва и на бременни жени, които преминават през бременност, наситена с гадене и повръщане.

хапчета
Магнезий – за какво може да ни помогне?

Кога да приемаме магнезия в крайна сметка?

Нашият съвет е да приемате магнезий сутрин на гладно, най-добре – с чаша вода. Не е фатално да го приемате и с храна, но с повишено внимание за наличието на неразтворими фибри и оксалати.

Ако все пак го приемам вечер?

Много хора умишлено приемат тази добавка вечер, защото тя им помага да заспят по-лесно и да имат по-качествен нощен сън. Това не е никак далеч от истината. Всъщност магнезият е сред малкото минерали, които можем да приемаме и вечер. Освен че помага на съня, минералът облекчава и мускулните крампи.

Някои лекари препоръчват да приемаме своя магнезий в комбинация с витамини C или D. Не се препоръчва обаче комбинацията му с желязо, фосфор, калций или мед. Те могат да попречат на тялото да го усвоят по най-добрия начин.

За финал трябва да добавим, че приемът на този минерал силно се препоръчва по време на зимния сезон. Това е времето, когато в телата ни се забелязва най-силен недостиг на витамини и минерали. Ако страдате от липса на енергия, магнезият е една от добавките, които могат да ви помогнат.

Харесайте ни във Facebook ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *