ЗДРАВЕ

Канела с газирана вода – нестандартен метод за отслабване

Не вярвахме, че комбинацията канела с газирана вода може да помогне при отслабване, докато сами не се уверихме в това. В следващите редове ще ви разкажем малко повече.

Не е тайна, че газираната вода има свойството да стимулира храносмилането, позволявайки на храната да преминава по-ефективно през червата. От друга страна, канелата регулира кръвната захар, като загрява нашето тяло и умее да ускорява метаболизма.

А когато тези два продукта обединят сили, резултатите определено са положителни.

Канела с газирана вода – хайде да отслабнем по-бързо

Нашият съвет е към канелата и газираната вода да добавите лимон. Той подобрява тяхното действие и осигурява на организма допълнителен витамин C. Освен това, действа стимулиращо на червата, като подобрява перисталтиката им. Когато тези три съставки действат в едно, това успешно може да насърчи загубата на килограми по един естествен и здравословен начин. Особено когато говорим за мазнините в областта на корема – една зона, която е проблемна за много хора.

Едно от предимствата на напитката канела с газирана вода е това, че посредством нея се намалява апетитът. Веднага ще усетите и чувство на засищане. Напитката е богата на антиоксиданти, като е много лесно да бъде приготвена. Казано на жаргон, това е един „мощен“ дует.

канела с газирана вода
Добавете канела към газираната вода и вижте резултата

Ако търсите освежаваща, но и хидратиращата напитка, канелата с газирана вода е страхотен избор. По този повод диетологът и шеф готвач Серена Пун казва: „По същество това е освежаваща напитка, която обаче ви помага и да отслабнете. Освен това, тя подобрява и здравето“.

Пун казва още: „Когато добавим канела към нашата газирана вода, това не е само хидратиращо и вкусно, но носи на тялото ни антиоксиданти. Тя има още противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства. Подобрява се сърдечната работа, понижава се холестерола и се спомага за отслабване“.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените хранителни добавки на лидера в сферата Vital Concept.

Тя все пак предупреждава, че това е просто напитка и не бива да се използва като заместител на пълноценното хранене. Също така, не забравяйте, че при отслабване е важно да бъдете в калориен дефицит. Само консумацията на канела с газирана вода трудно може да бъде достатъчна, ако не внимавате как се храните.

канела
Канела – един прекрасен природен продукт

Необходими съставки:

  • 1 чаша газирана вода;
  • 1/2 ч.л. канела на прах;
  • сок от половин лимон;

Начин на приготвяне:

Вземете канелата на прах и прясно изцедения сок от лимон. Добавете ги към газираната вода. Имайте предвид, че сместа ще се разпени, поради което е добре да използвате висока чаша. Разбъркайте добре, докато забележите, че съставките са се изравнили. Препоръчваме да консумирате по два пъти на ден – сутрин и вечер, половин час преди консумация на храна. Пийте веднага след приготвяне, не се запасявайте – напитката трябва да бъде свежа.

За кого не е препоръчителна канела с газирана вода?

Серена Пун казва, че тази рецепта не е подходяща за абсолютно всички хора заради някои специфики на канелата. Тя обяснява: „Ако е в по-големи дози, канелата може да навреди на черния дроб. Поради това хора с чернодробни заболявания трябва да бъдат предпазливи или да се консултират с лекаря си, преди да консумират напитката“.

Тя препоръчва бременните жени също да бъдат внимателни, както и хората, които приемат лекарства.

Не пропускайте да ни последвате във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *