УСПЕШНА

Вижън борд – визуализирай мечтите си

Живеем в изключително забързан, съвременен свят, който се променя докато пиша това, а може да е на светлинни години разстояние, когато вие го четете. В това наше динамично ежедневие, често забравяме за другата страна на нещата, както обичам да я наричам аз. Светът е пълен с толкова чудеса, че единственото което трябва да направим за да сбъднем мечтите си, е да повярваме, че те вече са реалност. Човешката психика е най-добрият инструмент за да реализираме всеки един наш план, въпросът е да се научим да го правим както го правят специалистите. 

Визуализацията е инструмент, който много от у спешните хора са използвали, за да стигнат до там, където се намират в момента. Любими певици, актьори и дори бизнесмени, като Илън Мъск, признават, че са използвали визуализацията, както и методът на манифестация, за да стигнат до върха. 

Всеки ден ние имаме достъп до различна информация, виждаме различни образи, изображения, четем различни статии и подсъзнателно, започваме да обработваме информацията по такъв начин, че попадаме в подобни ситуации. От социалните медии и телевизията, до рекламите на билбордовете по улицата, ние сме обградени от безброй външни стимули. В този свят, съхраняването на личните мечти, цели и амбиции може да стане предизвикателство. Точно тук идва на помощ вижън бордът, който е доказан инструмент за визуализация и постигане на целите.

Какво представлява Вижън Бордът?

Вижън бордът, наричан още и визуална дъска, е инструмент, който предоставя възможността да визуализираме своите мечти и цели чрез изображения, текст и символи. Този мощен инструмент не само визуализира нашите желания, но и ни подтиква да създадем собствен план за действие.

Първата стъпка, за създаването на наша персонализирана визуална дъска, е да седнем и да уточним ясно, какви са нашите цели. Искаме да получим повишение на работното място, да си купим жилище или автомобил, да обиколим Европа, или нещо толкова просто, колкото да получим желан мобилен телефон. Вижън бордът ви насърчава да изясните какво точно искате да постигнете. Когато започнете да събирате изображения и символи, свързани със своите цели, това ви кара да се фокусирате върху важните неща в живота си, да мислите за тях и постепенно да ги постигате.

вижън борд
Снимка: Fraicheliving.com

Вижън бордът може да бъде физическа дъска, на която да окачите снимки, да сложите мотивиращи цитати, дори да нарисувате мечтите си. Можете да окачите тази дъска в офиса си, като отделяте няколко минути всеки ден, наблюдавате я и си мислите за това което искате да постигнете. 

Ако сте студент и нямате място за подобна дъска в студентското общежитие, няма повод за притеснения. Вижън борд може да си направите много лесно, както на смартфон, така и на лаптоп. Сложете го като тапет на вашето устройство и така, дори несъзнателно ще го виждате, ще си мислите за своите цели и ще ги изпълнявате.

Гледайки създадения от вас вижън борд, вие излъчвате позитивизъм и сте в добро настроение. Това ви помага да поддържате оптимизма си и да вярвате в себе си, като вече сте една стъпка по-близо до изпълняване на мечтите си.

Как да създадем своя вижън борд?

Създаването на вижън борд е лесно и забавно. Ето няколко стъпки, които можете да следвате:

Изберете материали: Намерете списания, като изрежете изображения, текст или символи, които представляват вашите цели и мечти. Също така, можете да използвате интернет, за да намерите подходящите изображения, или още по-добре – да ги нарисувате сами.

Изберете подходящата дъска: Можете да използвате обикновена коркова дъска или платно. Важно е тя да бъде видима и лесно достъпна.

Аранжирайте материалите: Залепете изрязаните изображения, или рисунки, както и символите върху вашата дъска по начин, който ви вдъхновява и ви кара да мечтаете.

Поставете в видимо място: Поставете своя вижън борд на място, където ще го виждате всеки ден. Това може да бъде спалнята ви, офиса или където и да е, като единственото условие е, да ви подсеща за вашите цели.

Ако искате да създадете дигитален вижън борд, можете да използвате приложения като Canva, Photoshop, PicsArt и много други. Създайте вашия колаж, изтеглете стикери и най-важното – забавлявайте се, докато творите. 

вижън борд
Снимка: Fraicheliving.com

Защо вижън бордът работи?

Вижън бордът работи, защото стимулира вашия мозък да се фокусира върху желанията и целите, които сте си поставили. Когато редовно гледате вашия вижън борд, вие привличате положителни събития и възможности в живота си. Това не е магия, а по-скоро пример за това, как визуализацията и фокусът ви могат да променят реалността ви.

И така, защо е важно да си имаме вижън борд? Защото този инструмент не само ни помага да визуализираме мечтите си, но и ни води и към тяхното постигане. Той ни напомня за целите ни, поддържа мотивацията ни и ни помага да се фокусираме върху това, което искаме да получим в живота си. Бъдете търпеливи, не спирайте да мечтаете и със сигурност, много скоро, ще получите реалността, която желаете.

Автор: Владимира Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *