КРАСИВАКрасота

Помощ, затвориха козметичните салони!

В XXI век всички сме свикнали поддържането на красотата ни да се извършва от подбрани специалисти. Често звъним месец по-рано,  за да си запазим час за определена процедура, само за да сме сигурни, че сме подсигурени. И колкото и да не ни се иска, ето че настъпиха времена, в които козметичните салони затвориха врати. Въпреки че не знаем колко ще продължи тази обстановка, не се отчайвайте, мили дами. В следващите редове ще ви представим изпитани домашни трикове и съвети за това как да поддържаме нашата красота, без да излизаме от дома си.

Тялото

С три лесни съставки, които вярваме, че се намират във всяка кухня, можете да постигнете мека и гладка кожа. Ще ви трябват кафе (сварено и използвано), кафява захар и любимия ви душ гел. Смесете всички съставки в купичка и оставете в хладилника за няколко минути. В банята използвайте гъба или ръката си, и ексфолирайте кожата на цялото тяло. С въртеливи и не твърде силни движения ще премахнете горния слой на кожата, оставяйки я гладка и копринено мека.

Устните

Въпреки че редовно слагаме балсам и червило, ексфолирането на устните също е важна стъпка, която не трябва да пропускаме. С помоща на малко мед и захар за минути ще имате домашен скраб, с който ще премахнете мъртвите клетки и ще се радвате на меки и пухкави устни. Може да съхранявате остатъка в хладилника и да го използвате до 2-3 дни след това.

козметичен салон

Косата

Сигурни сме, че всички знаете поне по една домашна маска за коса и точно сега е времето за нея. Обикновено те се нуждаят от повече време на престой, за да подействат – нещо, което имаме в изобилие сега. Нашите малки съвети тук са да отделяте по 5 минути, за да масажирате скалпа си, като така ще стимулирате кръвообръщението. Ако имате възможност, оставяйте косата да изсъхне сама след баня, за да си „почине” от цялата топлина, с която ежедневно я третираме. И не на последно място: бъдете позитивни и не се ядосвайте за глупости, защото стресът веднага се отразява и на вашата коса.

Лицето

Ексфолиране, хидратиране, подхранване, анти-ейдж грижа – кожата на лицето ни определено се нуждае от повече неща. Дали ще използвате стари домашни маски, или такива, купени от магазина, важно е през ден-два да отделяте време за тях. Трикче, което много известни личности използват, е всяка сутрин да правите масаж на лицето с кубче лед. Ефектът е тонизирана и озарена кожа, готова за новия ден. Относно крема за лице – изберете този, който е подходящ за вашата кожа, а нанасянето му е добре да става по следния начин: отвътре навън за зоната около бузите, брадичката и челото, и от вън на вътре за околоочния контур, за да се избегнат появата на бръчки в тази деликатна зона. Обърнете внимание и на миглите си – с помощта на рициново масло можете да се сдобиете с по-гъсти и подханени мигли. Мажете с помощта на стара четка от спирала 2-3 пъти дневно. Ако имате по рехави и липсващи косъмчета на веждите, може да нанасяте и там.

козметичен салон

Ето как с подръчни материали и малко старание от вас, можете да се погрижите за себе си без козметичните салони. Не забравяйте, че добрият външен започва най-напред отвътре и от любовта към самия себе си.

Автор: Йоана Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *