ЗДРАВЕ

Съветите за здраве на баба Ванга

Няма по-важно нещо от здравето! В борбата за щастие и благополучие, то понякога остава на заден план и ние започваме да търсим начин да компенсираме своите здравословни неволи. И накрая се оказва се, че „чудодейният“ лек е в онези съвсем простички, непреходни правила, запазили се в мъдрите съвети на старите хора и до днес.

Самата баба Ванга не веднъж е споделяла, че е необходимо да полагаме грижи за здравето си, за да успеем да го запазим непокътнато. Тя също го доказва, като живее без почти да боледува. Ето, какви са нейните препоръки, за това, как да съхраним младостта и жизнените си сили:

Важно място заема профилактиката. На време да обръщаме внимание на своето здраве и да се грижим за себе си, преди да възникнат симпомите на заболяването. Според нея, по-правилно е да се опитаме да го предотвратим, от колкото да го лекуваме. Това може да се постигне с определен начин на живот и здравословно хранене, както и със спазването на стриктен дневен режим, който да е в синхрон с нашите човешки и емоционални потребности.

Пророчицата препоръчва да се набляга на зърнените и бобовите култури, яйцата, както и на всички производни на млякото продукти. Най-добрата храна, според нея, са натуралните, необработени суровини, които способстват за осъществяването на правилните процеси в организма. Тя самата е предпочитала консумацията на черен хляб заради голямото количество хранителни вещества, който той съдържа.

Да ядем пшеница най-малко веднъж годишно, тъй като тя е полезна за сърцето и поддържа кръвното ни налягане в норма. Това е още един от безценните ѝ съвети. Според нея ако ядем редовно сварени пшеничени или соеви кълнове, ние можем да запазим дълго време красотата и младостта си.

фасул
Баба Ванга е препоръчвала бобовите култури за по-крепко здраве

Чаят винаги е присъствал на нашата трапеза, за това не е чудно, че и известната българска гадателка е използвала този природен елексир. Тя съветва да пием чай от различни комбинации билки или треви, които изобилстват в „горската аптека“ на  природата, за да се справим с болестите.

Човек усвоява в най-голяма степен плодовете и зеленчуците, които са отгледани в неговия роден край, а това ги прави изключително полезни за здравето. Тяхната честа консумация ще предотврати ползването на лекарства, чиято употреба не е желателна, поради различните им странични ефекти, които влияят неблагоприятно на организма.

Голямо значение за здравето има и сънят. Самата баба Ванга е спазвала строг режим, който е гарантирал пълноценната й почивка. Според нея добрият сън е предпоставка за крепко задраве и настроение, и захранва тялото с нужната енергия за осъществяване на всичките му жизнени функции.

Движение и активност са другите два полезни съвета. Разходките на чист въздух сред природата, както и ежедневната работа и занимания, правят човека здрав и щастлив. Самата баба Ванга, макар и незряща, е вършила редовно своите обикновени, чисто битови задължения.

Физическото здраве е невъзможно без духовната чистота. Пророчицата съветва да пазим светлината в мислите си, да правим добро, да помагаме и да държим сетивата си отворени за честността и любовта. Да бъдем в мир със себе си и да се усмихваме, за да запазим хармонията в своето тяло, както отвън, така и отвътре.

По статията работи: Даниела Микова

One thought on “Съветите за здраве на баба Ванга

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *