СВЕТСКИ

„Жената, която има план“: цветният и впечатляващ живот на Мей Мъск

Неслучайно подзаглавието на тази книга в превод на български звучи по следния начин: “Съвети за живот, изпълнен с приключения, красота и успехи” – защото в живота на Мей Мъск има по много от всичко. Историята на Мей е абсолютен пример за възход като жена, майка и професионалист. И днес можем само да се радваме, че нейната книга е достъпна и на български. В своите 200 страници тя ще ви развълнува, ще ви накара да се замислите и ще ви даде ценни съвети – които, за разлика от тези на други хора, не са просто абстрактни правила за поведение, а тествани и работещи тактики. “Жената, която има план” е история за търпение, неуморен труд, амбиция, загуби и моменти за насладата от пожънатите след всичко това успехи. А неин автор е самата Жена – Мей Мъск – истински пример за това, че с напредването на възрастта животът само става по-хубав. Със своята книга Мей Мъск разбива много стереотипи, но един от тях, който самата тя изтъква, е този, че моделите са глупави. Вижте сами какво точно има предвид! 

Защо е важно да познаваме Мей Мъск?

Мей Мъск е майка на Илон Мъск, който няма конкуренция в своята сфера към момента, но освен него, тя има още един син и една дъщеря, брилянтна кариера на модел и куп приятели. Когато е на 60 години, тя прави бум в кариерата си на модел и сбъдва една от мечтите си, а именно да види лицето си не на един, а на цели четири билборда на Таймс Скуеър. Въпреки че вече е на 72-годишна възраст, когато се смята, че моделите отдавна са се пенсионирали, Мей Мъск продължава и до днес да бъде ухажвана от обективите на различни известни фотографи. Самата тя често се шегува, че сивата ѝ коса я е направила още по-известна, но дистанцирайки се от шегата – тя е съвсем права. Преди повече от 20 години Мей спира да се боядисва и тогава не просто ангажиментите ѝ не секват, напротив – те се увеличават значително. Всичко това ѝ дава право да нарече живота си “щастлив.” Но такъв ли е бил винаги той? 

Мей Мъск или както тя нарича себе си – “Жената, която има план” 

Смело можем да кажем, че животът на Мей е пъстър – често лъкатушещ в различни нюанси. Когато е млада майка на три деца с малка разлика помежду им и само след 9 години брак, Мей не позволява на страха да я направи поредната тиха жертва на домашно насилие и взема решението да се разведе. Тогава тя се мести заедно с трите си деца от Йоханесбург, Южна Африка в Торонто, Канада и именно заради тези грандиозни промени, които прави в живота си, тя е на мнение, че “никога не е късно да започнеш отначало”. В годините битките с трудностите я тласкат към храната и тя нееднократно удвоява теглото си, а след това се завръща към нормалните си килограми. На фона на това днес Мей Мъск е един от най-добрите диетолози в света, изготвяйки хранителни режими за другите. 

Именно фактът, че самата Мей добре познава бедността и живота преди блясъка, ѝ позволява добре да научи своите наследници, че всичко се постига с много труд и умело да предаде същото послание и на читателите си. Под влияние на нейните родители тя е приела труда като нещо, осмислящо човека. С усмивка Мей споделя, че  “Работата подмладява” и самата тя е доказателство за това. Дори на възраст над 70 години, Мей не спира да се занимава с дузина неща, като жъне успехи във всяко от тях. Авантюристичният дух, който тя успява да съхрани и до днес, определя също като наследство от майка си и баща си. 

Ако досега не сте чували за Мей Мъск или сте я познавали единствено като майка на основателя на SpaceX и Tesla Илон Мъск, то е време това да се промени, защото тя има история, която заслужава внимание. Мей Мъск и нейната автобиографична книга “Жената, която има план” определено имат какво да ви предложат, затова не чакайте повече, а още сега поръчайте своето копие. Разгърнете страниците и се оставете житейските успехи и неволи на Мей да ви вдъхнат нужния кураж и вдъхновение за промяната в живота ви, от която имате нужда. Мей Мъск няма план да се пенсионира, което ни кара да вярваме, че ѝ предстоят още десетки бляскави корици и дефилета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *