ЗДРАВЕ

Не е важно колко вода пиеш, а как го правиш! Ето защо!

Не е важно колко вода пиеш, а как. Ето как правилно да пиете тази така есенциална течност и да се отървете от нежеланите мазнини.

Няма човек, който да не е чувал колко важна за организма е водата. Да, това наистина е така,защото тя пречиства тялото ни от всички безполезни за организма токсини. Организмът се нуждае от вода и тя носи редица благоприятни ползи за него. Фактът, че приемът на големи количества вода подпомага свалянето на килограми и подкожни мазнини, далеч не е мит. На базата на тегло, височина, години и пол, може да пресметнете, от какво количество вода се нуждае тялото ви на ден.

Но тук няма да си говорим колко вода трябва да приемаме на ден, а как да го правим така, че да ускорим процеса на отслабване.

Ето ви 5 простички правила, които ако спазвате в най-кратки срокове ще се поберете в „онези“ дънки отново!

1.Пийте водичка преди и след хранене. (Не по-късно от около 40 мин преди хранене и не по-рано от час и половина след), Важно е това правило да се спазва, за да се избегне разреждането на стомашния сок, което забавя процеса на храносмилане.

2.Пийте вода на стайна температура. Твърде студената вода „замразява“ ензимите, намиращи се в червата и отново забавя процеса на преработване на храната. Освен това свива кръвоносните съдове и пречи на циркулацията на кръвта. По този начин организмът ни не може да си набави необходимите вещества.

3. В никакъв случай не пийте „на екс“, по този начин ще натоварите бъбреците излишно, а поради бързия прием тялото няма да може да преработи течността и директно ще я отдели. За това се препоръчва вода да се пие бавно, на по 2-3 глътки, за да може тялото да я усвои правилно.

вода
Не е важно колко вода пием, а как го правим!

4 .Веднага след събуждане, изпийте чаша топла вода, важно е да се случи веднага, 10-20 мин след това няма да има никакъв ефект. Водата сутрин стартира работата на организма и най-вече на червата и пречиства организма от натрупалите се токсини.

5 .Ако искате тялото ви да усвои водата правилно, приемайте я седнали. Ако пиете вода изправени, тя просто ще бъде изхвърлена от организма.

Спазвайки редовно тези пет прости правила, вие си гарантирате блестяща на вид кожа, по-ниско число на кантара и пълна хидратация. Няма как да видите ефект веднага, но хубавите неща стават бавно.

И не забравяйте: „Ние зависим от водата през целия си живот, тя може да продължи живота си или да го поеме!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *