ЗДРАВЕ

Вагинални миризми, които изискват вашето внимание

Интимната зона е от значителна важност в женския организъм. Ако интимната ви зона просто не мирише приятно, няма място за паника, но ако лошият аромат се появи внезапно и е придружен от сърбеж, парене или друг тип неприятни усещания ,вземете незабавни мерки и предотвратете това. Никоя жена не би се чувствала уверена, ако изпитва дискомфорт „там долу“.

Днес ще си поговорим за причинителите, как да избегнем или предотвратим вече появило се интимно неудобство и кои са 6-те миризми, алармиращи проблем.

Ето кои могат да бъдат вероятните причини за появата на лоша миризма на интимната област:

На първо място, разбира се, поставяме личната хигиена. Тя трябва да е на първо място, не само при жените. При ниска хигиена или въобще при липса на такава, лошият интимен аромат ви е най-малкият проблем. Вашият организъм може да стане дом на бактерии и различни недоброжелатели. Можете да си навлечете куп здравословни проблеми, свързани не само с половата система. Към личната хигиена няма как да не включим честата смяна на бельо, без значение кой месец от годината е. Носенето на изкуствени материи като дантелата нека да са рядкост, доста важна е и честата смяна на дамски превръзки или тампони (в зависимост от това, какво ползвате) по време на менструация.

При интимната хигиена с неправилни продукти също се получава негативен резултат. Под неправилни имаме предвид продукти, които не са предназначени за нежния орган или са с високо съдържание на pH.

Половият акт е хубаво нещо, но честата смяна на партньори и това колко често се забавлявате с тях, биха оказали негативно влияние върху вашия интимен аромат. От значителна важност е и използването на контрацептиви, които ще предотвратят пренасянето на различни бактериални и гъбични инфекции по полов път, които също могат да причинят неприятни ухания.

Промените в хормоналните нива също са от голямо значение, що се отнася до интимното ви здраве. Хормоналните нива могат да се променят при бременност, кърмене или менопауза.

Приемането на антибиотици също променя аромата на женските гениталии. Различните храни отново са от значение. Не е желателно да се прекалява с млечните продукти, животинските протеини, захарта и кафето.

А сега нека разгледаме 6-те тревожни интимни миризми:

1. Кисела миризма

Тя може да бъде сравнена с аромат на кисело мляко с квас или кисела бира. Причината за появата и е скоро приетата от вас храна. Ако в близките дни сте похапнали чесън, лук, куркума, синьо сирене, мента, зеле, карфиол, аспержи, червено месо или оцет, полезните бактерии, наречени лактобацили, съдържащи се в тези храни, са „виновни“ за появата на тази миризма. Ако тези бактерии липсват, то трябва да обърнем сериозно внимание на нашето полово здраве. Според известната д-р Шери Рос, във всяка здрава вагина трябва да има лактобацили.

2. Мирис на мед и метал

Този аромат е често срещан след менструация, но не бива да продължава дълго. Причини за появата му могат също да бъдат редки и опасни случаи на различно от менструация вагинално кървене, както и контактът на вагината със семенна течност при полов акт, което променя нивата на pH и носи след себе си тази специфична интимна миризма.

3. Мирис на амоняк или белина

Ако тази нетипична миризма е придружена от сиво течение, бял или зелен секрет, парене при уриниране или друг тип вагинални раздразнения, е от ключова важност да посетите лекар навреме.

4. Билкова или още наречена земна миризма

Стресът и тревожността оказват влияние върху работата на нашия организъм. При стрес, жлезите там долу образуват бял безароматен секрет, който в контакт с различните вагинални бактерии причинява билковата миризма.

5. Мирис на риба

В някои случаи тази доста неприятна миризма може да е показателна за по-сериозни веагинални проблеми, още повече ако е придружена от дискомфорт и кремообразно течение. Това са едни от симптомите на бактериалната вагиноза, за това не отлагайте посещението при лекар.

6. Миризма на гнило

Миризмата може да се опише като мирис на разлагащ се организъм, колкото и смущаващо да звучи. Както споменахме по-горе, важное  да сменяме често дамските си превръзки по време на менструация. Още по-честа трява да бъде смяната на тампоните, защото те се поставят вътре в нашата интимна зона и могат да причинят наистина сериозни проблеми ако прекарат дълго време там. В случай че дълго време тампонът е престоял отдолу и появата на лошата миризма донесе със себе си и неприятна болка, потърсете лекарска помощ.

Дойде и момента да обсъдим начините, по които да избегнем появата на изброените интимни аромати:

* Висока интимна Х-И-Г-И-Е-Н-А! По-горе също наблегнахме на нея – хигиената е от съществена важност за поддържането на здраво не само на вид тяло.

* Носенето на памучно бельо вместо дантела е не толкова добре изглеждащ, но в пъти по-безопасен и удобен вариант, можете да изненадате любимия си и без да доставяте раздразнение на вашата интимна зона.

* Забравете за чорапогащите или сведете носенето им до минимум.

* Избягвайте употребата на непредназначени продукти за интимната ви зона.

* Внимавайте с консумацията и количествата на споменатите вече храни.

* Предпазете се по време на секс.

Както вече казахме, здравата вагина съдържа бактерии и дрожди, тук изброихме всички нарушители на деликатния интимен баланс, които трябва да избягвате, за постигането на интимно здраве и женска самоувереност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *