КРАСИВАКрасота

Хвърлете една шепа в легена и потопете краката си. Ефектът ще ви смае

След изтощителен работен ден, е приятно да поставите краката си в топла вана. Топлата вода облекчава умората и болката и измива цялата мръсотия. За да засилите ефекта, може да добавите своите любими етерични масла или специална пяна. Но има един продукт, който може да подобри това изживяване и чиито ползи са известни векове – английската сол.

Английската сол е естествено минерално съединение, основно съставено от магнезиев сулфат. Този състав има противовъзпалителни и антимикробни свойства и се използва широко в козметиката и медицината. Ваната с английска сол след тренировка помага за възстановяване на разтегнатите мускули и възстановяване на тонуса на цялото тяло. Тя също така има положителен ефект върху настроението и благополучието след физическо натоварване. Препоръчва се и след спортни травми и операции.

Магнезият, който е основният компонент на английската сол, има полезни свойства за тялото, включително регенериране и възстановяване на мускулите, нервната система и костно-ставната система.

Прочетете още: Целулит: 6 начина да се справиш с целулита и да заобичаш краката си

Освен това, английската сол е отличен антиоксидант и детоксикатор, който премахва токсините от тялото и помага за регулиране на метаболизма.

крака
Ваната с английска сол може да свърши чудеса за краката ни

Тази процедура с английска сол има и други ползи, като антимикробно и противогъбично действие. Ако имате неприятна миризма на краката, ваните с английска сол ще ви помогнат да се справите с този проблем. Кожата на краката става гладка и нежна без необходимостта от сложни процедури в салона.

Тази процедура е бюджетна и има много допълнителни ползи. Просто потопете краката си в солена вана за около 20 минути и повтаряйте тази процедура всеки ден в продължение на седмица.

Съветът на „Хубава Жена“: Един от доказаните български брандове за грижа за кожата е Calinachi. Разгледайте ТУК техните продукти и със сигурност ще си харесате нещо!

Макар и да продължават изследванията върху английската сол, тя все още не е достатъчно проучена в клиничните изследвания. Въпреки това, фактът, че този продукт е универсално решение за много проблеми, остава неоспорим. Милиони жени използват английска сол всеки ден, след работа или физическо усилие, за да облекчат подутите крака и се релаксират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *