СВОБОДНО ВРЕМЕ

Ето какво да правите всеки ден, за да бъдете щастливи

Бъдете внимателни към сигналите, които ви изпраща тялото, и се грижете за своето благополучие. Придаването на значение на вашите нужди не е форма на егоизъм.

Потърсете подкрепа

Когато се сблъскате с предизвикателство, не се налага да го преодолявате сами. Приемете метода, наречен от д-р Бернщайн „намиране на духовна роднинка“, която да ви вдъхва смелост, докато изпитвате загуби и разочарования, и да се радва с вас в моментите на успех. Нищо не е по-ценно от споделеното щастие и общуването с някой, който разбира вашата болка.

Измислете си лесна мантра

Д-р Бернщайн насърчава използването на фразата „sat nam“, която означава „Истината е моето име“. Практикувайте я, когато усетите нужда и опитайте да се занимавате с медитация. В началото може да не успеете напълно – може да не се концентрирате достатъчно или да не вярвате колкото е нужно. Не се отказвайте. С практика ще постигнете по-добри резултати. Просто продължавайте да повтаряте мантрата и се фокусирайте върху дълбокото и спокойно дишане. Ще се учудите колко ползи можете да извлечете от това състояние.

Винаги отделяйте време и за себе си

Независимо дали решите да си подарите 15 минути в успокояваща вана преди лягане или да се насладите на добра книга сутринта, важното е да отделяте време само за себе си. Мислете за това, което обичате да правите, но все още не намирате време за него. Сега е моментът да го направите. Как ще може да обичате и грижите се за другите, ако не поставите себе си на първо място!

Отворете сърцето си

Отварянето на сърцето си към любовта и приятелството не е задача, която се изпълнява лесно. Хората често прекарват месеци и дори години, опитвайки се да изградят непроницаеми стени, за да се защитят от страха да бъдат наранени, предадени или оставени. Е необходимо да отделяме време, за да заздравим връзките си с хората, особено с нашия партньор.

Просто приемете, че няма как да имате контрол над определени неща

Напорът да контролираме живота си с болезнена амбиция не само е неефективен, но и навредява на нас самите. Просто трябва да приемем, че има събития, над които нямаме контрол. Фокусирайте се върху това, което можете да промените, и забравете за това, което не можете. Следващия път, когато сте в забързано положение и целият ден се развива лошо, спрете за момент, вдишайте дълбоко и кажете си: „Направих всичко, което можех, нека става каквото ще!“ Ще се удивите колко голям товар ще се освободи от вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *