НЕОБВЪРЗАНА

Тайните за любовта, които всяка майка трябва да разкрие пред дъщеря си

Безценна е майчината мъдрост, натрупана с годините и опита. И тъй като, по подразбиране, всяка майка иска най-доброто за дъщеря си чрез съветите, които ѝ споделя и напътствията, които ѝ дава, тя спомага за това да я предпази от възможността да допусне някои важни житейски грешки.

Приятелската връзка и майчинската загриженост се обединяват, когато дъщерята порасне и поеме своя път и се превръщат в безценни тайни за любовта, семейството и майчинството – все неща, които на младата жена тепърва ѝ предстои да преживее.

Можеща, уверена и смела!

Майката трябва да внуши на своята дъщеря, че тя трябва да бъде уверена и смела, убедена в своите способности и качества, излъчваща самочувствие и красота. Тя е можеща, знаеща и устремена към целта, да постигне всичко най-добро за своето бъдеще. Осъзнаването на самодостатъчността като висша ценност, е залог за това, че всеки, който срещне по пътя си, ще се съобразява и ще уважава нейните качества и достойнства.

любов

Изграждането на връзка, базирана на взаимното уважение с партньора, е още един важен урок. За да получи подобаващо отношение към себе си, жената трябва да демонстрира своето уважение пред своя спътник в живота. Не бива да подценява успехите му, както и да подронва с думи или действия неговия авторитет. Само тогава тя ще бъде ценена от мъжете в живота си.

Никога не губи индивидуалността си!

Въпреки отдадеността си, жената не бива да губи своята индивидуалност във връзката. Майката трябва да убеди дъщеря си, че нейната независимост и емоционална, и финансова е гаранция за едно успешно и равноправно съжителство. Тя не бива да изоставя своя приятелският кръг, хобита, интереси и занимания. С работата си, тя ще допринася пълноценно за бюджета на дома и семейството. Така, нейната индивидуалност ще се вплете успешно във връзката и ще бъде гаранция за един дълъг и щастлив съвместен живот.

любов

Майките не бива да пренебрегват в съветите си и темите за секса. Напротив, възможността да научат дъщерите си да се гордеят със своето тяло, е важна предпоставка за техния пълноценен сексуален живот. Вместо да се срамуват от голотата си, те трябва да научат партьора си, как да им доставя удоволствие, да му споделят какви са желанията им, за да достигнат нужната удовлетвореност и в своята интимна сфера.

Не прави компромиси със себе си

Може би един от най-ценните съвети, които майките могат да предат на дъщерите си, е да не правят компромис със себе си. Намирането на подходящ парньор не бива да става за сметка на техните желания и да отстъпва място на примирението от навика. Да търсят своето щастие и да не се отказват от стремежите си да намерят любовта, според своите разбирания и очаквания, защото само така ще бъдат истински щастливи.

Автор: Даниела Микова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *