Красота

Д-р Тамара Смирнова – за ползите от авокадо през зимата

Всеки сезон има своето очарование, но и всеки сезон изисква различна грижа за красотата и здравето на кожата ни. Никога не трябва да забравяме това, ако искаме да изглеждаме добре. Грижата за кожата през зимата се изразява в няколко по-важни неща, които сега ще разгледаме по-подробно. И ще ви обясним защо хапването на авокадо може наистина да помогне.

Здрава и красива кожа през зимата

Кои са основните принципи за поддържане на кожата през зимата ще ни разкаже руската лекарка Тамара Смирнова. Според нея нашата кожа играе ролята на огледало, което ни показва истинското здравословно състояние на тялото и затова трябва да я наблюдаваме внимателно.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените хранителни добавки на лидера в сферата Vital Concept.

Добра хидратация, витамини и минерали

На първо място през студените месеци следва да наблегнем на добрата хидратация. Това включва както правилния избор на съответните продукти, с които я поддържаме, така и набавянето на необходимите антиоксиданти и витамини. През късите зимни дни много често времето е навъсено и количеството слънчева светлина не е достатъчно, за да се синтезира витамин Д в необходимите количество. Същото се отнася и за други витамини и минерали, тъй като пресните плодове и зеленчуци не са в такова изобилие, както през лятото и есента. Ето защо внимателно обмислете диетата си и ако се наложи може да добавите към нея коктейл от минерали и витамини от аптеката.

авокадо
Авокадото осигурява хидратация, витамини и минерали за организма

Един чудесен продукт, с който ще си набавите много полезни за здравето и красотата вещества, е авокадото. В него се съдържа и висококачествено растително масло, както и много антиоксиданти, категорична е Тамара Смирнова. Тя съветва своите пациенти винаги да включват авокадо в менюто си.

Защитете капилярите

В зимните ветровити дни, резките промени, които търпи кожата ни, могат да я увредят. Така например, ако работим при температура от 25С, излизането навън при минусови температури се отразява пагубно на кожата. Тя реагира с разширяване на капилярите, дори понякога от студа лицето може да започне да „гори“, а горният слой да се излющи. За да се избегне това, винаги използвайте защитни кремове, когато излизате навън.

Наспивайте се добре

Сънят е особено важен за красотата, а и за здравето въобще. Редовното недоспиване може да доведе до огромни здравословни усложнения, затова, съветът на лекарката е – спете поне 7-8 часа на денонощие. Ще видите как на сутринта кожата ви ще бъде добре възстановена, по-красива, свежа и гладка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *