ЗДРАВЕ

Признаците, че страдате от липса на витамини

Витамините са от съществено значение за нашето добро здраве, благополучие и високо качество на живот. Най-добре е тези ценни вещества да бъдат приемани чрез храната. За всеки човек е най-добре, когато се храни пълноценно и разнообразно. Това обаче не винаги е възможно, тъй като всички ние имаме забързано и активно ежедневие, изпълнено с много задачи. Понякога просто не остава време да се храним така, както трябва. Заради това често приемаме витамини под формата на хранителни добавки.

Твърде много хора обаче нехаят за това, дали си набавят достатъчно витамини – било от храната или чрез добавки. Именно поради това, твърде много от нас страдат от дефицит на важни за здравето витамини. Как да разберете, дали случаят е подобен и при вас? Ще ви представим някои основни признаци, че страдате от подобен вид дефицит.

Кожата

При дефицит на витамини при кожата се забелязва сухота, поява на люспи и по-бавно лекуване на възникналите рани.

Нокти

Ноктите ви ще бъдат в лошо състояние. Ще бъдат чупливи, а продуктите за грижа няма да дават желания ефект. Ще има петна и ивици, а също така и неравности по нокътната плоча.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените витамини и минерали на лидера в сферата Vital Concept.

Коса

При косата си ще забелязвате липса на блясък, цъфтеж и поява на бели коси.

Нервна система

При дефицит на витамини е напълно нормално да страдате от състояния като безсъние, депресия, лоша концентрация и апатия. А също така и физическа немощ.

Разбира се, длъжни сме да ви посъветваме да не се лекувате сами, ако забележите някой от тези признаци. Най-добре е първо да направите консултация с лекар, защото може да има и различна причина. Все пак, добра идея е да обърнете внимание на приема си на витамини и да прецените, дали той е достатъчно висок.

2 thoughts on “Признаците, че страдате от липса на витамини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *