УСПЕШНА

Тайните за по-добър живот на Опра Уинфри

Американската ТВ водеща и продуцент Опра Уинфри е една от най-влиятелните жени в света. Нейното лично състояние се измерва на 2.7 милиарда долара, което я прави една от най-богатите дами на планетата. При това, без да е бивша съпруга на някой милиардер, която просто го е „ошушкала“ при развода. Напротив, Опра е успяла да изгради своята империя с много труд и талант, правейки име със своето токшоу The Oprah Winfrey Show.

Натрупвайки своето богатство, Опра се насочва към благотворителността. Тя е един от най-изявените филантропи в САЩ за настоящия момент. През 2013 година президентът Барак Обама я награди с Президентския медал на свободата.

Но какво се крие зад успеха на 66-годишната Опра Уинфри и какви са нейните съвети за щастие?

Научете се да поставяте граници

Останалите трябва да уважават личното ви пространство и границите, които сте поставили. Не забравяйте, че всички ние сме хора и имаме ограничено количество енергия. Научете се да пазите силите си от всичко излишно, защото те наистина ще ви бъдат нужни.

Нашите мисли – там започва всичко

Опра е на мнение, че каквото и да правим, всичко започва в главата ни – в нашите мисли. Всяка изпълнена цел или мечта в историята е започнала като нечия мисъл. Мисъл, която впоследствие е прераснала в действие. Не забравяйте, че ако мислите негативно или пораженчески, почти сигурно това ще ви доведе до шумен провал.

Всеки провал може да се превърне в мъдрост

Умението да се учим от грешките си е ключова стъпка към успеха. Дори най-успешните хора са допускали грешки, преди да постигнат големите си победи. Разковничето е там, че те винаги са се учили от грешките си и не са ги повтаряли.

Винаги искайте най-доброто за себе си

Никога не правете компромиси със себе си! Вие сте само веднъж на тази земя и сте длъжни да вземете най-доброто от живота. Ако вярвате и работите за него, няма как да не го получите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *