ЗДРАВЕ

Коронавирус: Лекар разкри защо трябва да се разхождаме редовно

В много държави има инструкции към хората да си стоят вкъщи и да спазват карантина. Причина за това е пандемията от коронавирус, която продължава да взима жертви с всеки следващ ден. И въпреки че това противоречи на указанията, финландският лекар Йони Ахола разкри защо е полезно и да се разхождаме по време на пандемия.

Д-р Йони Ахола е лекар от водеща болница във Финландия. Той е на мнение, че е изключително важно да поддържаме своя имунитет, особено когато сме близо до огнище на вируса. Д-р Ахола казва, че разходката помага много за поддържането на силен имунитет. Чистият въздух помага на тялото ни да синтезира активно защитни клетки, което от своя страна изгражда устойчивостта ни срещу болестите.

Прочетете още: Коронавирус: Носете дрехи с ръкав и не пипайте нищо, преди да си измиете ръцете

Медикът казва: „Когато се разхождаме, това оказва благоприятно въздействие на всички органи. Метаболитните процеси в тялото ни протичат по коренно различен начин“.

Според финландския лекар, разхождането засилва нашия имунитет заради ефекта от фитонцидите, които се секретират от растенията. Те имат доказано антибактериални свойства. Освен това, редовната разходка оказва и благоприятен ефект от психическа гледна точка. Не е тайна, че продължителното стоене затворен у дома действа лошо на психиката.

В държави като Финландия, Швеция, Дания, Исландия и Норвегия на хората е разрешено да спортуват и да посещават паркове и площади. В Белгия и Германия пък разрешиха на гражданите кратките разходки, стига да спазват всички нужни мерки, разбира се.

One thought on “Коронавирус: Лекар разкри защо трябва да се разхождаме редовно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *