СВЕТСКИ

Стефан от MasterChef започва да готви заради жена

Стефан Желязков бе един от най-атрактивните участници в тазгодишното издание на MasterChef. Младият мъж от Стара Загора се справяше отлично в кухнята, демонстрираше лидерски качества и набързо си спечели уважението на останалите участници във формата.

За съжаление, правилата на MasterChef са безжалостни и дори най-малката грешка може да ти коства елиминацията. Така наскоро бе елиминирана друга любимка на публиката – Сияна, а шеф Силвена Роу трябваше да защитава решението на журито.

Тези дни Стефан Желязков посети Пловдив, където участва в нова битка в кулинарен турнир. Участваха над 100 готвачи от цялата страна, а организаторите раздадоха много награди. Пред репортер на в-к „Шоу“ Стефан заяви, че обожава да готви, като още преди повече от десет години се е запалил по кулинарията. Той призна, че ни най-малко не се е колебал дали да се запише за новия сезон на MasterChef.

„Преди време бях голям фен на американския формат, гледах го и си мислех, ако сега имам възможност да се запиша, ще сътворя чудеса. И тогава в България съвсем случайно видях флайър с реклама на нашия MasterChef и веднага се записах“, довери харизматичният младеж.

Стефан Желязков

Стефан Желязков разкри, че в бъдеще планира да работи усилено за подобряване на хранителната индустрия в България. Дълго време той живее в чужбина, преди да реши да се прибере и да започне да работи именно тук.

„Преди живеех в чужбина, но вече живея в България и страшно се забавлявам, искам да разчупя две-три икономически клишета, свързани с гастрономия и с дигитализиране на гастрономията, искам да се подобри малко индустрията, така че се надявам, че това ще се случи. У нас е много трудно производителите на храна да си намерят както вътрешен пазар, така и външен.“

Стефан Желязков

„Ние искаме да им предложим подобни възможности, да се намерят по-добри връзки за износ, ресторантите в същото време да готвят с по-добри продукти, да са по-трансператнти, да са по-свежи, да намалим отпадъците и изхвърлянето на храна, да се направи един затворен кръг, една затворена икономия, която да е удобна и печеливша за всички. Нашите производители да работят добре с близките до България пазари“, обясни той.

Стефан Желязков

Той призна, че положителната оценка на първото му гадже му е дала увереност да се вихри в кухнята.

„Преди, като бях на 17 години ,сготвих едно ястие, първото ми гадже много го хареса и оттогава се започна“.

Стефан признава, че най-много обича да готви риба и азиатска кухня. Обожава да приготвя вкусен калкан и риба тон. Относно участието си в кулинарния формат, той довери, че за него е било истинско удоволствие да участва.

„В MasterChef всичко ми беше хубаво, мастър класовете са изключително интересни, прекрасно е и цялото преживяване зад кадър. Всички ставаме едно голямо семейство и прекарваме над 10 часа в студиото всеки ден. Толкова сме сплотени, че готвенето всъщност остава на малко по-заден план. Не мога да ви опиша цялата емоция, която изпитваме, когато сме заедно.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *