РЕЦЕПТИ

Бързо и удобно: Рецепти с две съставки

За бързите решения, за вкусните изкушения, за малкото време и за голямото удоволствие, ние ви представяме няколко лесни рецепти, само с две съставки.

Хапва ви се вкусна пица с хрупката коричка, но не ви се чака тестото да втасва и да месите сума ти време? Ето една рецепта за тесто за пица, ей така за две минути, с две съставки. Продукти: 1 ч.ч. пълномаслено кисело мляко и 1 и 1/2 ч.ч. самонабухващо брашно (или обикновено бяло брашно + 1 ч.л. бакпулвер). Смесвате продуктите, омесвате тестото за няколко минути и готово, плънката вече е по ваш избор.

Бърза закуска. Бананови палачинки. Два продукта – яйца и банани. Слагате 1-2 яйца и един банан, зависи от количеството. Разбърквате сместта и слагате по малко смес в тигана. Банановите палачнки трябва да са малки, за да може лесно да се обръщат.

И по темата с бананите ви предлагаме и едни бананови-кокосови курабийки. Както става ясно от името на рецептата, трябват ви само банан и кокосови стърготини (около 70 гр.). Бъркате съставките, оформяте малки кръгчета от тестото върху застлана с хартия за печене тава и печете до златисто.

За любителите на шоколадовите десерти. Брауни с две съставки – яйца и течен шоколад. Разбивате 4 яйца и добавяте 1 ч.ч. течен шоколад. Разбърквате и слагате да се пече в тава. Хубаво е пак да има хартия за печене, нека си спестим продължителното миене и търкане не тавата. Печете около 25 минути 180 градуса.

И за по-здравословните любители и кулинари една рецепта за сурови бонбони. Трябват ви само фурми и кокосови стърготини. Около 80 гр. фурми (за предпочитане е да си вземете насипни, за да изберете по-меки фурми) и 1 и 1/2 с.л. кокосови стърготини. Разбърквате добре съставките с пасатор за по-лесно, сместта трябва да стане хомогенна, доколкото е въдможно това. Оформяте топчета, доста лепкави стават, и ги оставяте в хладилника. Готови са!

Ето ви няколко бързи, лесни, вкусни рецепти и то само с две съставки. Изпробвайте ги и ще се влюбите в тях, дори само заради спестените усилия. Приятно „готвене“ и хапване, разбира се!

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *