КРАСИВА

Хубавата коса започва от банята

Всяка жена иска да има хубава, плътна и здрава коса. Често това е ген, но все пак има няколко съвета, които ако следваме, ще успеем да подобрим значително нашата коса.

Преди да започнем със съветите за хубава коса, искаме да ви предложим една изпитана, домашна „рецепта“ за маска за коса. Необходимите продукти са: 2 с.л. тривитаминол (може да го намерите в зоомагазините), 1 с.л. зехтин, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед и 1 с.л. ракия. Разбърквате продуктите и нанясате на главата. Ако е нужно повече количество за вашата коса, добавете още от продуктите. След като сте нанесли маската, сложете торба или тюрбан, за да може да се „задуши“ косата. Останете с маската поне час. След няколко използвания на маската ще забележите резултата.

Съветът на HubavaJena: Ако търсите наистина качествени продукти за коса, не пропускайте да последвате линка и да разгледате продуктите на The Body Shop.

Всъщност, измиването на косата е една от най-важните грижи, които полагаме за нея. Грешният начин, по който я мием, може допълнително да я увреди. Затова, първо преди да влезете в банята, задължително разрешете косата си хубаво. Преди да се намокри косата и да се втрият в нея хиляда продукта, косата трябва да е разресана, за да не се оплете и накъса допълнително. За вас подредихме „стъпки в банята“, за по лесно и нагледно, а вие спазете, които желаете:

  1. Разрешете косата добре, още преди да сте влязли в банята.
  2. Намокрете косата с топла вода, за да може да се „отвори“ косъма и коренчето.
  3. Напръскайте с ябълков оцет и изчакайте една минутка. Една хитринка, която обаче изисква по-продължително използване. Щом намокрите косата си, напръскайте я обилно с ябълков оцет, изчакайте една минутка, изплакнете и продължете към обичайното къпане.
  4. Измийте с балсам. Един бихме го нарекли „трик“ и то изпитан, преди да измием косата с шампоан да я измием с балсам. Защо? Реално функцията на шампоана е да измие косата в корените и. А балсамът – по дължините. Затова като измием първо дължината на косата, тя става много мека (от балсама) и после по лесно се измива и самия корен, който всъщност е „по-мръсната“ част от косата.
  5. По-добре измийте косата два пъти с по-малко шампоан, отколкото един път с голямо количество. Така, като използвате по-малко продукт, може да го разнесете, разпените и изплакнете по-добре. Не търкайте силно и грубо вашия скалп и коса, по-скоро са нужни масажни движения. Косата е важно да е хубаво изплакната. Неизплакната добре коса е основна причина тя да се наелектрезира при сушене.
  6. Нанесете маска по желание. И тук използвайте малко количество, нанесете само по дължината или по крайчетата на косата, оставете да подейства 3-4 минути. Изплакнете обилно с вода.
  7. Накрая завършете миенето на косата с хладка вода. По този начин „кръгът се затваря“, фоликулите също.

Това бяха нашите основни съвите за подържане на красива и здрава коса. Дано сме ви показали нещо ново, което да опитате. Нещо, което ви харесва и на вас и нещо, което ще ви помогне и ще стане част от вашия ритуал за подръжка на косата.

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *