Най-вкусната рецепта за домашни еклери

Еклерите са ни по-познати като сладкиши, а рецепта за домашни еклери има много в Интернет. В днешно време еклерите се правят вкъщи с помощта на различни пълнежи, но от детските ни спомени, идва на ум само един – с крем.

Спомняме си много добре как майка, купуваше тези торти от сладкарница и ги носеше у дома. Много обичахме тези сладкиши и ги ядяхме с мляко. Днес искаме да ви предложим класически еклери, които връщат в детството.

Съставки

Тесто:

Пшенично брашно – 150гр

Масло – 100гр

Яйца – 4 бр.

Вода – 250 мл

Захар – 1 ч.л.

Сол – 0,5 ч.л.

Крем-крем:

Мляко – 650 мл

Яйца – 2 бр.

Захар – 250гр

Ванилин – 1 гр.;

Пшенично брашно – 160гр;

Масло – 50гр

Глазура:

Лимонов сок – 1 супена лъжица;

Вода – 1 супена лъжица;

Захар на прах на око;

Начин на приготвяне на домашни еклери рецепта:

За да приготвите еклери по класическата рецепта, набавете необходимите продукти от списъка.

Нека започнем да правим торти със сметана. Изсипете 150 мл мляко в тенджера, добавете захар и 2 яйца;

Комбинирайте яйцата с млякото;

Добавете пресято брашно и ванилин в тенджерата, разбъркайте добре с бъркалка;

Добавете брашно.

Оставете отделно мляко да заври. Изсипете мляко в брашнената смес на тънка струя, като бъркате непрекъснато, за да не се свият яйцата. Поставете тенджерата на огъня и гответе сметаната, като разбърквате от време на време, 12-15 минути. Кремът трябва да се сгъсти и да се придържа към бъркалката или бавно да се отцеди от него. Оставете крема леко да се охлади и към него добавете меко масло. Покрийте крема със стреч фолио “в контакт”, за да не се образува коричка.

Разбъркайте сметаната

Време е да започнете да правите тортата. За тестото изсипете вода в тенджера, добавете захар, сол и масло. Оставете да заври и оставете да къкри 3-4 минути.

Разтопете маслото

Изсипете бързо приготвеното пресято брашно и разбъркайте тестото с шпатула, докато започне да полепва по страните на тавата.

Запарете тестото

След като тестото се охлади леко, добавете едно по едно яйца и разбийте добре след всяко. Яйцата са различни, трябва да погледнете консистенцията. Ако след въвеждането на третото яйце тестото вече не е дебело, тогава четвъртото може да се пропусне. Случва се да се добавят 3,5 яйца.

Тестото трябва да е кремообразно.

Разбъркайте тестото

Поставете тестото в кулинарна торбичка с приставка за звездичка и оттам, върху лист за печене, покрит с пергамент, в няколко ленти със същата дължина. Оставете празнина от 3-4 см между питите, тъй като те значително ще увеличат обема си.

Поставете тестото, върху лист за печене

Загрейте фурната на 200 градуса и печете сладкишите за 10 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и печете класически еклери за още 30-35 минути. Охладете сладкишите в леко отворена фурна, в противен случай могат да станат плоски от резкия спад на температурата.

Изпечете еклерите

Когато сладкишите се охладят, направете малки дупки отдолу и ги напълнете с крем с помощта на сладкарски плик с дюза.

Напълнете еклерите с крема

За глазурата смесете лимонов сок и преварена вода, добавете постепенно пудра захар на малки порции до консистенцията и цвета, от които се нуждаете. Сервирайте вкусните класически еклери от крем с чай или кафе.

Приятен апетит!

Прочетете още: ТАРТ ОТ ТИКВИЧКИ – БЪРЗО И МНОГО ВКУСНО ЯСТИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *