Най-вкусната рецепта за домашни еклери
Еклерите са ни по-познати като сладкиши, а рецепта за домашни еклери има много в Интернет. В днешно време еклерите се правят вкъщи с помощта на различни пълнежи, но от детските ни спомени, идва на ум само един – с крем.
Спомняме си много добре как майка, купуваше тези торти от сладкарница и ги носеше у дома. Много обичахме тези сладкиши и ги ядяхме с мляко. Днес искаме да ви предложим класически еклери, които връщат в детството.
Съветът на HubavaJena: Ако ви се иска да си приготвите нещо сладко и вкусно, не пропускайте да разгледате страхотните способия за десерти от EMAG – добрият резултат е гарантиран!
Съставки
Тесто:
Пшенично брашно – 150гр
Масло – 100гр
Яйца – 4 бр.
Вода – 250 мл
Захар – 1 ч.л.
Сол – 0,5 ч.л.
Крем-крем:
Мляко – 650 мл
Яйца – 2 бр.
Захар – 250гр
Ванилин – 1 гр.;
Пшенично брашно – 160гр;
Масло – 50гр
Глазура:
Лимонов сок – 1 супена лъжица;
Вода – 1 супена лъжица;
Захар на прах на око;
Начин на приготвяне на домашни еклери рецепта:
За да приготвите еклери по класическата рецепта, набавете необходимите продукти от списъка.
Нека започнем да правим торти със сметана. Изсипете 150 мл мляко в тенджера, добавете захар и 2 яйца;
Комбинирайте яйцата с млякото;
Добавете пресято брашно и ванилин в тенджерата, разбъркайте добре с бъркалка;
Добавете брашно.
Оставете отделно мляко да заври. Изсипете мляко в брашнената смес на тънка струя, като бъркате непрекъснато, за да не се свият яйцата. Поставете тенджерата на огъня и гответе сметаната, като разбърквате от време на време, 12-15 минути. Кремът трябва да се сгъсти и да се придържа към бъркалката или бавно да се отцеди от него. Оставете крема леко да се охлади и към него добавете меко масло. Покрийте крема със стреч фолио „в контакт“, за да не се образува коричка.
Разбъркайте сметаната
Време е да започнете да правите тортата. За тестото изсипете вода в тенджера, добавете захар, сол и масло. Оставете да заври и оставете да къкри 3-4 минути.
Разтопете маслото
Изсипете бързо приготвеното пресято брашно и разбъркайте тестото с шпатула, докато започне да полепва по страните на тавата.
Запарете тестото
След като тестото се охлади леко, добавете едно по едно яйца и разбийте добре след всяко. Яйцата са различни, трябва да погледнете консистенцията. Ако след въвеждането на третото яйце тестото вече не е дебело, тогава четвъртото може да се пропусне. Случва се да се добавят 3,5 яйца.
Тестото трябва да е кремообразно.
Разбъркайте тестото
Поставете тестото в кулинарна торбичка с приставка за звездичка и оттам, върху лист за печене, покрит с пергамент, в няколко ленти със същата дължина. Оставете празнина от 3-4 см между питите, тъй като те значително ще увеличат обема си.
Поставете тестото, върху лист за печене
Загрейте фурната на 200 градуса и печете сладкишите за 10 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и печете класически еклери за още 30-35 минути. Охладете сладкишите в леко отворена фурна, в противен случай могат да станат плоски от резкия спад на температурата.
Изпечете еклерите
Когато сладкишите се охладят, направете малки дупки отдолу и ги напълнете с крем с помощта на сладкарски плик с дюза.
Напълнете еклерите с крема
За глазурата смесете лимонов сок и преварена вода, добавете постепенно пудра захар на малки порции до консистенцията и цвета, от които се нуждаете. Сервирайте вкусните класически еклери от крем с чай или кафе.
Приятен апетит!
Прочетете още: ТАРТ ОТ ТИКВИЧКИ – БЪРЗО И МНОГО ВКУСНО ЯСТИЕ