Красота

Обем на косата – как да го постигнем?

Обем от корена до върха, възможно ли е и как да постигнем обем на косата, само за 5 минути? Предлагаме ви, най-лесните начини:

Всяко момиче мечтае за плътна луксозна коса, но не всяка я има. Днес този проблем може лесно да бъде решен, както с помощта на специалисти в салоните за красота, така и у дома.

Как да преодолеете гравитацията и да придадете обем на тънката и слаба коса?

Рано сутринта в хотелска стая и само час, за да се подготвите, половината от които определено ще заеме гримът. Ясно е вълнообразната коса, никаква маша не може да укроти. Но силата на гравитацията се опитва максимално да повдигне в корените.

Грижа за косата

Винаги е по-лесно да създадете обем върху влажната и чиста коса, затова започваме с измиване на косата. Луксозен и създаващ обем шампоан, подходящ балсам обещават да превърнат фината коса в луксозни плътни къдрици, точно както се рекламира! Шампоанът се поставя на два етапа. Първият премахва невидимите за окото остатъци от стилизиране и прах, а вторият старателно изплаква корените на косата и скалпа.

Съветът на HubavaJena: Ако търсите наистина качествени продукти за коса, не пропускайте да последвате линка и да разгледате продуктите на The Body Shop.

Съвет: Ако активно използвате стилизиращи продукти или сухи шампоани, не забравяйте понякога да използвате шампоан за дълбоко почистване.

коса
Перфектен обем на косата – как да го постигнем?

Следва старателно изплакване на косата, попиваме къдриците с кърпа и нанасям балсам от средата на дължината.

Хората с фина коса често прескачат тази стъпка, когато мият косата си. Балсамът улеснява отлепването и омекотяването на косата след почистване. Наред с това е невъзможно да се оцени запечатващият ефект, обещан от шампоан, без балсам. Тук добре е да знаете, че продуктите работят в тандем.

Съвет:  Ако рядко използвате маска за коса, защото се страхувате да пригладите косата си, за да не загубите нейната пълнота и обем, заменете я с луксозен балсам за обем. Нанесете, както обикновено и оставете за 3-5 минути, като изтриете излишната влага с кърпа. Този метод ще ви помогне бързо да добавите допълнителна мекота и грижа към сухите краища на косата.

За да запазете обема още по-дълъг (в идеалния случай дори, след следващото измиване с шампоан), като същевременно запазвате плътността и блясъка на фината коса, приложете и серум за дълготраен обем. Именно той ще фиксира обема, особено ако е обогатен с протеини и кератин. Това ще даде траен резултат, дори ако след това измиете косата си 2-3 пъти. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *