АСТРО

Изчисляване на асцендент – как се прави?

Какво е асцендент и как става това изчисляване на асцендент, нека узнаем сега.

Възходящ знак, който също се нарича асцендент е зодия, която се издига на източния хоризонт по време на раждането на човек. Ако знаете времето на раждане на човека, можете да изчислите асцендента му.

Смята се, че ако асцендентът падне по-близо до началото на знака, тогава неговото влияние ще е по-силно изразено в личността на индивида. Същото се случва, ако Слънцето е в слабо положение на рождената карта (ако е същото, както ако човекът е роден през нощта). 

Също така се предполага, че влиянието е по-слабо, ако човек се роди по-близо до края на асцендентния знак, в момента, преди да излезе следващият знак. Тъй като възходящият знак се определя от времето и мястото на раждането на човек, той представлява средата и условията, които могат да повлияят на човек през детството му. Последното се счита за важен и значим знак, точно както знаците на Слънцето и Луната. Всичко това се дължи на аспектите на диаграмата, които проникват в този знак.

Асцендентът ни казва, каква маска носим публично. Това е първото впечатление, което правим, когато се срещаме с хора. Често пъти, ако човек е объркан от това как другите го описват. Това е така, защото те описват този аспект от личността му. 

Асцендентът присъства във външния вид и личността на човек, понякога стигайки до влиянието на физическите характеристики. 

астрология
Как можем сами да изчислим своя асцендент?

Знакът става осезаемо изразен в образа на човека, стила и поведението му. Това влияе и върху това как действа човекът. Някои астролози вярват, че знакът става по-слаб, след като човек достигне 30 години, тъй като увереността му в това кой е расте.

Възходящ знак се проявява в първите лични черти, които са присъщи на човека, в това как той реагира на околната среда. Подобно на знаците на зодиака, асцендентът попада в една от следните категории: Огън, Земя, Въздух и Вода.

Огнените възходящи знаци, Овен, Лъв и Стрелец, изглеждат енергични, оптимистични и ентусиазирани. Те обикновено се възприемат като приятелски настроени, некритични и толерантни.

Изгряващите знаци на Земята: Телец, Козирог и Дева, се считат за практични и безопасни. Може да изглеждат малко плахи или срамежливи и сериозни.

Въздушни възходящи знаци: Близнаци, Везни и Водолей са добри в комуникацията. Те се чувстват отлично в компания с други хора, дружелюбни са, но могат да бъдат независими или отделени.

Водни възходящи знаци: Риби, Скорпион и Рак се възприемат като емоционални, интуитивни и фини. Тези хора обикновено крият истинските си чувства и емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *